س نیکدل س نیکدل
11
1402/05/09

راه اندازی هنر و کسب و کار ادکلن

سلام و احترام خدمت عطر دوستان عزیز و بخصوص  استاد سخی عزیز، 
اجازه بدید همین ابتدا بابت جسارت پیش رو عذر خواهی کنم ممکنه بعضی از دوستان این درخواست بنده رو گستاخی تلقی کنن که از همین الان پوزش میطلم و اطمینان میدم که مطلب حاضر از روی ذوق و شور و علاقه نوظهورم به هنر عطر است و نه چیز دیگر.  نمیدونم این علاقه ناشناخته یهو سر از کجا در آورده و دلیلش چی میتونه باشه اما مدتی است که بنده علاقه شدیدی به عطر و دنیای آن پیدا کردم و از همین رو نیز تصمیم به باز کردن یه ادکلن فروشی کردم، اما از اونجایی که بنده تقریبا که چه عرض کنم در واقع هیچ اطلاعات و دانش و تجربه ای در این زمینه ندارم بسیار سر در گم هستم، خب ممکنه بفرمایید که با این اوضاع اصلا چرا میخواهید وارد این کار شوید و ریسک ورشکستگی کنید، راسیتش خودم هم نمیدونم، فقط همین رو میدونم که بنده تا به حال در مورد هیچ موضوعی این شور و شوق رو نداشتم و واقعا خودم هم سورپرایز شدم به هین دلیل میخوام هر طور شده وارد این بیزینس که چه عرض کنم هنر شم، و اینجاست که با سایت عطرافشان و و برخی عطر شناس های عزیز از جمله آقای سخی عزیز آشنا شدم، خواستم جسارت کنم و از شما به عنوان افراد کاردیده و متخصص  کمک بخوام. اگر بزرگواری کردید خواستید جواب این بنده ناشناس و حقیر رو بدید بنده 2 مسله زیر رو مطرح میکنم که راهنمایی در این زمینه یک دنیا برای بنده مفید و پر معنا خواهد بود؛ اگر هم صلاح بر این دانستید که پیام رو پاسخ ندید که بنده عمیقا از شما بابت این گستاخه پوزش میطلبم. و اما مسله پیش رو، اول اینکه بنده در یک شهر حدود 200.000 نفری زندگی میکنم و از اونجایی که آشنایی با عطر و ادکلن ندارم سر در گمم که در واقع چه مدل و چه تعداد ادکلن سفارش بدم اینکه رینج قیمتی رو کجا بذارم و با توجه به تخصص و تجربه شما کدوم شرکت ها عطرهای با کیفیت اما قیمت مناسب دارن. و مسله دوم در واقع تهیه عمده ادکلن ها است اینکه اگر منبع و یا راهنمایی در این زمینه هم داشته باشید بنده یک دنیا ممنون خواهم بود. اگر احیانا شانس با بنده یار بود و استاد سخی تصمیم بر پاسخدهی داشتند و در صورت نیاز، بنده اطلاعات تکمیلی رو میفرستم خدممتون. 
مخلص شما، 

در پاسخ به کامبیز سخی :

خواهش میکنم جناب نیکدل عزیز

خجالت چرا ؟ من اگر قابل باشم تا روزیکه حاضرم درین خانه بخدمت ، پاسخگوی پرسش های شما دوستان عزیزم هستم هرچند که حضورم دیگر درین خانه الزامی نیست که دوستان عزیز و کاربلد بیشماری به این خانه ورود کرده اند و مشغول به خدمت اند . من هم دیگر خسته کننده و تکراری شده ام :)

اجالتا مایل به ریویو عطرهایی که دوستشان دارم و از نظر من شایسته ی توجه و مطالعه و خرید اند نیستم و دیگر فقط میماند خاطرات ام از عطرها که بسیار است و حتی به نیم هم نرسیده اند از تعدد لیک خاطرات من جابجا میشود به صفحه ای که بصورت صحیح ( رعایت قواعد دستور زبانی ) درج نمیشوند و از سویی آن صفحات خواننده ندارد و عملا زحمت بیهوده میکشم و خود و جناب مدیرمان را خسته میکنم :)

دقایقی سر میزنم و تنها زنگوله ی بالای صفحه ( اطلاع رسانی ) را نگاه میکنم تا اگر درخواستی ازین حقیر نادان شده پاسخ گویم بخدمت و از سویی عزیزانی درین خانه دارم که موءظف و مکلف ام بحضور بدستور ایشان .

و اما پاسخ حضرتعالی :

هیچکدام ازین دو برند نامبرده ی شما خوب نیستند !

یعنی عطربازان نخواهند پسندید لیک شما هدفی دیگر دارید !

برای نیل به هدف شما که بناست فروشگاه عطر تاسیس کنید به امید و یاری ی خدای بزرگ و مهربانمان ، هر دو الزامی اند ! خصوص برای شهر کوچک شما که عمدتا خریدارانی عام دارد .

شرح و تفسیر نمیدهم فقط همین بگویم که وقتی از دید یک خریدار عام که علم عطربازی نمیداند لیک میتواند متعصب باشد از حیث فعالیت ایرانیان درین رشته ( که اتفاقا شما باید بر این مورد مانور دهید حتما ! ) نگاه کنید این دو برند باید پرفروش باشند و " شوند ! " خصوص در شهرهای کوچک این مورد بیشتر دیده میشود .

هر کدام به نوعی . نوید محمد زاده از دید اینکه عطاری ایرانی ست و شروع فعالیت کرده و نیازمند حمایت هموطنان است بجهت حصول موفقیت بر کارهای فاخر آتی و مهران مدیری از باب اینکه مشهور است و محبوب و کار بد به هموطنان تقدیم نخواهد کرد . اتفاقا صحیح هم همین است اگر از دید یک عطرباز ننگرید و این نکته را بدانید که هر دو برند بر عطربازان نظر نداشته اند بلکه بر خریداران عام و از پس این هدف برآمده اند و از دید ایشان کارهایی مطلوب و خوب اند .

برندهای دیگری هستند که نیم نگاهی هم بر عطربازان داشته اند لیک اجالتا برای شروع شما مناسب نیستند از حیث دو نکته :

اول قیمت و دوم اینکه شما هنوز نمیدانید چند درصد از مشتریان شما عطربازان اند .

مردم عام اگر بخواهند هزینه ی بیشتری کنند بر برندهایی همچون دیویدوف ، جوپ ، دانهیل ، لالیک یا امثالهم نظر خواهند کرد بدون شک !

شما تا شروع نکنید نخواهید توانست کشف کنید که بازار تقاضای شما چگونه است و چه هدفی دارد !

ماموریتی مهم به شما میدهم که انجام دهید :

تمامی ی عطرفروشی های شهرتان ( که عمدتا آرایشی و بهداشتی اند ) را سرکشی کنید و یک لیست از برندها و عطرهایی را که برای فروش دارند تهیه کنید . سپس به من بگویید تا بگویم باید چه کار کنید . ضمنا تراز و معدل قیمتی را نیز استخراج کنید . از سویی ارزانترین و گرانترین و از سویی معدل را از تعداد عطرها ( که در اصل تعداد تقاضا را معرفی میکند ) یادداشت کنید .

مهمترین کار شما برای شروع و موفقیت این است که : متفاوت باشید ! اما این تفاوت باید بسیار دقیق و فکورانه باشد ! یعنی باید تنها و تنها یک پله بالاتر بایستید در هنگام شروع ! سپس به شما خواهم گفت چه بگویید ، چگونه بگویید ، چگونه تبلیغ کنید و با چه سرعت و روشی پیش بروید و به چه نحو سبقت بگیرید به آهستگی و چطور سلیقه ی همشهریان خود را جهت دهی کنید تا پس از مدتی اولین نفر باشید و بهترین نفر !

سلیقه یابی و سلیقه دهی به مشتریان از اهم توانایی و موفقیت فروشندگان است خصوص در هنر که عطر نیز ازین دسته است .

هر کاری با تحقیق و مطالعه ( منظور مطالعه ی کتب یا سایت یا عطرها نیست ) و پیش بینی های قریب به صحت با موفقیت همراه است .

این حقیر به خیلی ها مشاوره داده ام در مشاغل مختلف . آنها که یا ترسیدند یا عقاید خود داشتند درجا زدند یا شکست خوردند و آنها که عمل کردند اکنون در راس رشته ی خود ایستاده اند . من تنها بر کسانی مشاوره میدهم که از نزدیک ناظر بر توانایی های ایشان خصوص در هوشیاری و قدرت بیان و توان تفهیم باشم . شما اولین اید که از راه دور این مشاوره میدهم و خواستم یادگار بماند برای شما و دیگر همه ی دوستانی که علاقمند بر این کار عزیز اند و حال که خودم نتوانسته ام و فعلا نمیتوانم حداقل حتی دوستان نادیده ام را هم درین خانه راهنمایی کنم .

کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی :)

طبیبی ام که بیماری ی خود درمان نتوانم کرد :) همچو خود تعدادی دیده ام که بر دیگران نردبان ترقی اند و دیگران از چاه خارج کرده اند و خود آن پایین ایستاده اند به تنگ نفس :)

تا خدا چه خواهد که برگ بی اذن اش نمی افتد . مادر مادرم میگفت : مهم نیست خدا چه زمان بدهد بلکه مهم این است که بهترین را بدهد که معمولا با تاخیر است خصوص بر آنانی که بر دیگران خیر میخواهند و نردبان ترقی ی دیگران اند ! البته من خود ملطوف لطف دیگرانی ام که فرستادگان خدایند چون فرشتگان !

این گفتم که خجالت نکشید ، تا آنجا که زنده باشم و توانا به پاسخ ، خواهم گفت به کمال میل و منت و اگر هم نبودم که عذر ام موجه است !

انشاله و به یاری ی خدای مهربانمان که شروع کنید و بهترین شوید در شهرتان .

یک کلید هم تقدیم کنم به باز کردن صندوق گنج :

نیت به خدمت کنید نه به موفقیت و شهرت و ثروت !

که آن سه ی موصوف از پس خدمت ، خود خواهند آمد به کمال و اگر بر هر یک از آن سه یا حتی هر سه توجه و نیت و شروع کنید اگر حتی برای مدتی بیابید ، کوتاه خواهد بود و هر سه از شما گرفته میشوند چون تنها ماءمن ایمن ، اعتبار است که تنها و تنها با خدمت و نیت خیر مهیا گردد و این مهم در گذر زمان محک میخورد پس از پایداری !

میتوانم در این مورد خاص یک کتاب بنویسم به سرگذشت ها و تجارب بیشمار تعداد نفرات از هر دو دسته که سرانجام بر این مهم واقف و استوار شدند ! این کلید رد نخواهد خورد

موفق باشید انشاله و عاقبت همه ی ما خوشبویان و دوستداران معطرات به خیر باد و به تجربه ی زیباترین روایح

که شادی ی نیل به آرزوها از اهم آنهاست

با سلام و درود فراوان خدمت شنا استاد سخی عزیز،

ابتدا اجازه بدین بنده معذرت خواهی کنم از شما بابت تاخیر در پاسخگویی، بنده چند روزی  گرفتار یک سلسله گرفتاری شده بودم و از این فضای خوش بو دور شده بودم. جناب سخی عزیز اینکه بزرگواری کردین و میل به مشاوره به این بنده حقیر حتی از راه دور دادین به راستی نشان از سخاوت و سخای شما دارد، افتخار میکنم که بنده رو لایق وقت خودتون دونستید. در رابطه با ماموریتی که به بنده سپردید بنده اطاعت امر کردم و مغازه های ادکلن/لوازم ارایشی فروشی سر زدم و راجع به برند های محبوب، پر فروش، و رینج قیمتی سوال کردم، اما متاسفانه جواب قانع کننده و شفافی در مورد برند و یا اسامی ادکلن و عطر های خوش فروش دریافت نکردم، جواب ها، حالا نمیدانم از سر تنگ چشمی و یا صداقت، بسیار گنگ بودن البته بجز مبحث رینج قیمتی . بیشتر مغازه ها در ارتباط با برند و ادکلن های خوش فروش جواب دادند که هیچ برند و ادکلن مشخصی وجود نداره و هر فروشنده ای در واقع خودش تصمیم میگیره که چه مدل ادکلن هایی بیاره و این ادکلن ها بجز در محدود عطر های خوش نام، بسیار متفاوت و اغلب گمنام هستند، در نتیجه بنده موفق نشدم لیست قابل اراهه ای برای شما اماده کنم از این لحاظ. اما در مورد رینج قیمتی فروشنده ها تاکیید داشتند که فروش حدود 80 درصد ادکلن ها بین 500 تا 2 تومن هست البته ادکلن تا 5 تومن هم فروش میرن اما به نسبت کمتر، راجع به ادکلن های دیزاینر و بالا 5 تومن هم که گفتن به هیچ وجه توصیه نمیکنن چون اصلا فروش ندارند و اگر هم داشته باشند بسیار تک و توک هستش. در مورد سلیقه خریدار جواب دادند که اکثریت مردم اصلا برند و مارک و کار خوب نمیشناسند و اصولا وقتی ادکلن میخرند در واقع این فروشنده هست که برای اونها انتخاب میکنه و نه خریدار. 

با این حال بنده لیستی خدمت شما آماده کردم که نتیجه گشت و گذار بنده در بازار های شهر خودم و همچنین اینترنت بیکران هست که خدمت شما ارسال میکنم تا عنایت فرمایید و با توجه به توضیحات و تجربیات و تخصص خودتان در این زمینه لیست نهایی رو که فکر میکنید  گزینه بهتری برای خرید هست رو بتونید بچینید. باز هم از شما استاد عزیز بابت وقتی که در این زمینه میذارید یک دنیا سپاسگذارم

1. Mont Blanc— Explorer
2. Armaf— Club de Nuit (limited edition or perfume)
3. Lalique— Encre Noir
4. Hermes— Terre d`Hermes Parfume
5. Dolce & Gabbana — The One for Men perfume
6. Lalique— White in Black
7. Guerlain— Lhomme Ideal LIntense
8. Bentley— Intense EDP
9. Dunhill—Icon
10. Dunhill— Elite
11. Shiseido— Zen for Women
12. Lanvin—Eclat D Arpege For Women
13. Chopard— Wish
14. Trussardi— Donna Trussardi 2011