سلام خدمت دوستان عطرافشانی عزیز
میشه لطفا بفرمایید چه رایحه ای و یا چه ویژگی در عطر باعث میشه احساس کنید یک عطر از قیمت بالایی برخوردار هست و در کل گرانمایگی یک عطر رو در چی میبینید
ممنون از همه ی دوستان
معمولا عطرهای خنک حس گرون بودن ندارن معمولا روایح گرم و سنگین با عناصری مثل چرم ، عود یا کهربا بستگی به ساختار و کیفیت رایحه میتونن حس لوکس و گرونی داشته باشن البته کیفیت و ساختار عطر بسیار مهمه مثلا یک عطر کهربایی ( آمبر ) با کیفیت پایین حس گرون بودنو نداره
* مهم: نگارنده یک غیر فرد کاملا غیر حرفه ایست. *
سلام ✋️
شناسایی عطر گران قیمت راه های آسان و سختی را شامل می شود.
از ویژگی های ظاهری یا اطلاعات روی شیشه ی عطر مانند شرکت سازنده (آمواج - ژکساف!) عطار (الیویه کرید - نامشخص) شیشه ی عطر یا علامت خاصی روی آن (شیشه های مشابه 212vip - ظرف پلاستیکی رصاصی!) کشور مبدا برند (فرانسه - ایران 💔) اسامی نوت ها (عنبر - آمبروکسان) نوع (ادوپرفیوم - ادوتویلت) و... تا حدودی به آن پی برد.
اما مشخص است منظور شما متمرکز به حس بویاییست....
عطر های گران از مواد با کیفیت بالاتر ساخته شده اند به طوری که علاوه بر مسائل بهداشتی شما حس اسانس طبیعی دریافت می کنید همان طوری که می توانید آب پرتقال را از شربت هایی که از پودرهای مصنوعی تولید شده اند افتراق می دهید. مورد دیگر قابلیتی است که بزرگان عطر افشان به اسم تفکیک نوت ها از آن یاد می کنند. یعنی شما کاملا اتمام رایحه (نوت های) اولیه و شروع رایحه ی بعدی را احساس می کنید و باعث "تجربه ی بویایی پویا" می شود.
و اما روش های فوق حرفه ای: بعضی شرکت ها دارای امضای خاصی در عطر های خود هستند. به عنوان مثال شرکتی رایحه ی ظریف پایانی با کیفیت خاصی دارد که در محصولاتش تکرار می شود. قاعدتا باید تجربه ی استفاده از عطر های قبلی آن برند را داشته باشید.
و تیر آخر قطعی این که طیف وسیعی از عطر ها را آزموده باشید تا خودتان تبدیل به یک مرکز داده (دیتابیس!) به روز شوید. آنگاه با بوییدن یک شخص، اسم دقیق عطر استفاده شده و حتی حدود سال تولید آن را خواهید دانست!! (در این جا یاد/حضور آقایان سخی، ایرج، مسیح، اسعدی، مهربد و ... را گرامی می داریم.)
درود
اصولا روایح سنگین حس و حال گرون قیمت دارن...
به خصوص روایحی که برای جلسات کاری ، مهمونی های رسمی و... طراحی شدن و کارشون نشون دادن حس قدرت ، جدیت و لوکس بودن رو داره...
لزوما هم نیاز نیست نت های گرون و از مواد گرون قیمت توشون استفاده شه ، فقط اون حسه مهمه که از رایحه میگیریم...
مثل صحبت دوست عزیزمون آرامیس جان که فرمودند روایح خنک و دم دستی و به قول معروف روزمره و دوستانه این حس رو ندارن و بیشتر حس صمیمیت ایجاد میکنن...
مثلا روایحی مثل پنهالیگونز لرد جرج یا لویی ویتون آمبر نومد یا عود ماراکوجا و... این حس گرونی و لوکس بودن رو تو خودشون دارن...
حتی عطر گرونی مثل ایمجینیشن که قیمت بالایی هم داره و یه عطر لوکس محسوب میشه ، این حس رو درون خودش نداره... پس به قیمت و ارزش عطر نیست ، به حس و حال عطره...
بنظرم (کاراکتر عطر) سطح یه عطر تایین میکنه کیفیت فقط یک بخش
روایحه دارای مفاهیم هستن صدا دارن تصویر دارن
عطار بر اساس درکی که از پیرامونش داره استایل یک عطر طراحی می کنه یعنی اول مثل یک نقاش تصویر سازی میکنه
مثال به دوره عثمانی نگاه کنید معماری رسوم و عادت های مردم اون دوره علایق
عثمانی ادامه فرهنگ اسلامی و اوج تمدن اسلام بود یعنی کسی که بخواد عطری بر اساس اون فرهنگ طراحی کنه باید بر شناخت این مسائل مسلط باشه
از این رو عطار برجسته باید تاریخ شانس فلسفه شناس جامعه شناس جغرافیا.... باشه متعاقباً مصرف کننده هم باید از مسائل شناخت داشته باشه
عطر ها بر سه اساس تقسیم بندی میشن
دیزاینی بر اساس استایل طراحی میشن مثال با رنگ یه کت و شلوار (اکثرا سعی میکنن پارو فراتر بذارن و از ابعاد دیگه هم استفاده کنن مثل شب و روز یا غروب_یا جنگل خیس خورده (که من این سبک رو باز تو دسته نیش میبینم نیش یا نزدیک به نیش برای من عطری که تصویر داشته باشه هر چند مختصر یا کوچیک)
عطرای نیش اکثرا یه فلسفه پشت خودشون دارن فراتر از تصویر مثل گذر زمان دارای حافظه هستن(یعنی فراتر مفاههم روایح به ماخطب منتقل میکنن
کارای دیزاینی
( #ایو سن لورن وای لایو Y Live
#نارسیس رودریگز فور هیم بلو نویر ادوپارفیوم Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir EDP
#دیور هوم اینتنس Dior Homme Intense
این دسته پارو فراتر دیزانی جلو بردن یا به اصطلاح ارت استیک میگن
( #دیور فارنهایت Fahrenheit غروب کناره ساحل
#تق هرمس پرفیوم (تغ دی هغمس پارفوم) Terre d'Hermes Parfum غروب صحرا
#دسکوارد2 هی وود راکی مانتین وود (مشکی) He Wood Rocky Mountain Wood جنگل بارانی
#کارتیر پاشا د کارتیر پرفیوم (پارفوم) Pasha de Cartier Parfum یک تاجر عثمانی _یا هندی
سازنده ها تو تیزرهای تبلیغاتی به تصویر رایحه اشاره میکنن
اینا عطرای نیش هستن یکی بر اساس نتهای چوبی و دیگری برای اساس نت میوه ها و گلها یکی گرم یکی نسبتا خنک
#کارتیر عود اند عود Oud & Oud یک تصویر ناب از تمدن عثمانی
#سوسپیرو پرفیومز اوپرا Opera کاملا متمرکز بر لوکس بودن مثل نوازندگان پر تعداد اوپرا جزئیات رایحه بالا تغییرات خیلی زیاد این عطر تا چند روز تغیرات داره یک عطر میوه ایی هم متونه لوکس و حس اشرافی گری در خودش داشته باشه
کارایه ایندی نیش شخصا زیاد تست نداشتم و هنوز به اون درک لازم نرسیدم که از این دسته روایح برداشتی داشته باشم تفاوت زیادی هم بین نیش و ایندی ندیدم یا حداقل من حس نکردم
کارایه سورچینلی اکثرا ایندی نیس به حساب میان
اینا برداشت خودم از تجربه ایی داشتم شاید دیگران مخالف باشن یا تو مقاله ها نیش و ایندی نیش مفهوم دیگه داشته باشه ولی لزوما لوکس بودن یا قیمت بالا بر اساس رایحه نتها نیست بخشی کیفیت بخش زیادی هنر عطار که سطح تایین میکنه
پیروز باشین 💐
درود
۱ ترکیبات رایحه
۲ کیفیت و عمق رایحه
۳ تفکیک نت های بالا
۴ حس و حالی که رایحه منتقل میکنه
۵ گروه بویایی رایحه
بنده گرانمایگی عطر رو در گزینه های بالایی میبینم و عطری که تست میکنم و بعد تهیه میکنم باید حداقل ۳تا از گزینه هارو داشته باشه...
البته رایحه سلیقه ای هست و شاید فردی به این مسائل اعتقادی نداشته باشه...
موفق باشید...
معمولا عطرهای خنک حس گرون بودن ندارن معمولا روایح گرم و سنگین با عناصری مثل چرم ، عود یا کهربا بستگی به ساختار و کیفیت رایحه میتونن حس لوکس و گرونی داشته باشن البته کیفیت و ساختار عطر بسیار مهمه مثلا یک عطر کهربایی ( آمبر ) با کیفیت پایین حس گرون بودنو نداره
خیلی ممنون از محبتتون آرامیس عزیز🌻
تا جایی با نظرتون موافقم اما یک مثال نقض برای رایحه های خنک مثلا رایحه ی آلبالو که اشتباها فرنگیها اونو در لیست رایحه ها چری cherryخطاب میکنن که حداقلش این بود کهsour cherry باشه نت گرونی محسوب میشه
* مهم: نگارنده یک غیر فرد کاملا غیر حرفه ایست. *
سلام ✋️
شناسایی عطر گران قیمت راه های آسان و سختی را شامل می شود.
از ویژگی های ظاهری یا اطلاعات روی شیشه ی عطر مانند شرکت سازنده (آمواج - ژکساف!) عطار (الیویه کرید - نامشخص) شیشه ی عطر یا علامت خاصی روی آن (شیشه های مشابه 212vip - ظرف پلاستیکی رصاصی!) کشور مبدا برند (فرانسه - ایران 💔) اسامی نوت ها (عنبر - آمبروکسان) نوع (ادوپرفیوم - ادوتویلت) و... تا حدودی به آن پی برد.
اما مشخص است منظور شما متمرکز به حس بویاییست....
عطر های گران از مواد با کیفیت بالاتر ساخته شده اند به طوری که علاوه بر مسائل بهداشتی شما حس اسانس طبیعی دریافت می کنید همان طوری که می توانید آب پرتقال را از شربت هایی که از پودرهای مصنوعی تولید شده اند افتراق می دهید. مورد دیگر قابلیتی است که بزرگان عطر افشان به اسم تفکیک نوت ها از آن یاد می کنند. یعنی شما کاملا اتمام رایحه (نوت های) اولیه و شروع رایحه ی بعدی را احساس می کنید و باعث "تجربه ی بویایی پویا" می شود.
و اما روش های فوق حرفه ای: بعضی شرکت ها دارای امضای خاصی در عطر های خود هستند. به عنوان مثال شرکتی رایحه ی ظریف پایانی با کیفیت خاصی دارد که در محصولاتش تکرار می شود. قاعدتا باید تجربه ی استفاده از عطر های قبلی آن برند را داشته باشید.
و تیر آخر قطعی این که طیف وسیعی از عطر ها را آزموده باشید تا خودتان تبدیل به یک مرکز داده (دیتابیس!) به روز شوید. آنگاه با بوییدن یک شخص، اسم دقیق عطر استفاده شده و حتی حدود سال تولید آن را خواهید دانست!! (در این جا یاد/حضور آقایان سخی، ایرج، مسیح، اسعدی، مهربد و ... را گرامی می داریم.)
سلام مجدد خدمت شما جناب مظفری
برخلاف جمله ی اولتون که فرمودید اتفاقا نظرات قابل تامل ودر خور احترامی بودند ممنون از وقتیکه گذاشتید
فقط یک نکته در رابطه با برند ژکساف ،من از نزدیک این برند و بررسی نکردم ولی در عطرافشان زیاد مورد نقد واقع شده که باعث میشه کمی طبق عادت مرسومم از مظلوم دفاع کنم این برند جز اولین برندهای ایرانی هست و در کل همیشه ساختار شکنی و مورد توجه بودن در بازار بسته ی کشورمون کاری بس سخت و طاقت فرساست و مسلما این قیاس بین برند آمواج که ظاهرا عربی و در اصل اروپاییست و حامل نکته های زیاد سیاسی ، درست نیست و در کل در تمامی کشورها عطرهای ارزون با کیفیت حداقلی هم برای قشر ضعیف تولید میشن و فقط مختص به ما نیست و اینکه با تمام مشکلات و سنگ اندازیها برندهای خوبی هم داریم من جمله آرتیبل و برند جناب کاظمیان و ...
و در مورد شفافیت و کیفیت اسانس با شما خیلی موافقم ، و اعتقاد دارم همیشه کیفیت بهتر و خاصتر در رایحه وجود داره که مستلزم جستجوی زیاد برای بدست آوردنش هست مثل اینکه من دنبال رایحه ی بادام تلخی هستم که در دوران کودکی مادربزرگم از روغنش استفاده میکرد و با این انگیزه لاست چری تام فورد رو خریداری کردم رایحه بادام تلخ ،قوی و شفاف هست اما به زیبایی رایحه ای که روغن بادام تلخ مادربزرگم داشت ،نیست متاسفانه
درود
اصولا روایح سنگین حس و حال گرون قیمت دارن...
به خصوص روایحی که برای جلسات کاری ، مهمونی های رسمی و... طراحی شدن و کارشون نشون دادن حس قدرت ، جدیت و لوکس بودن رو داره...
لزوما هم نیاز نیست نت های گرون و از مواد گرون قیمت توشون استفاده شه ، فقط اون حسه مهمه که از رایحه میگیریم...
مثل صحبت دوست عزیزمون آرامیس جان که فرمودند روایح خنک و دم دستی و به قول معروف روزمره و دوستانه این حس رو ندارن و بیشتر حس صمیمیت ایجاد میکنن...
مثلا روایحی مثل پنهالیگونز لرد جرج یا لویی ویتون آمبر نومد یا عود ماراکوجا و... این حس گرونی و لوکس بودن رو تو خودشون دارن...
حتی عطر گرونی مثل ایمجینیشن که قیمت بالایی هم داره و یه عطر لوکس محسوب میشه ، این حس رو درون خودش نداره... پس به قیمت و ارزش عطر نیست ، به حس و حال عطره...
سلام مجدد خدمت شما جناب متین
ممنون از وقتیکه گذاشتید
فقط در مورد روایح لوکس و سنگین آیا روایح کمیاب و هزینه بر هم جز این دسته از روایح محسوب میشن ، یعنی اگه ما رایحه خاصی رو با صرف وقت و هزینه زیاد بدست بیاریم آیا در حس لوکس و وزین بودن کار تاثیر داره یا نه صرفا همون روایح همیشگی فرنیچری و معبدگاهی وزین و لوکس هستن؟
بنظرم (کاراکتر عطر) سطح یه عطر تایین میکنه کیفیت فقط یک بخش
روایحه دارای مفاهیم هستن صدا دارن تصویر دارن
عطار بر اساس درکی که از پیرامونش داره استایل یک عطر طراحی می کنه یعنی اول مثل یک نقاش تصویر سازی میکنه
مثال به دوره عثمانی نگاه کنید معماری رسوم و عادت های مردم اون دوره علایق
عثمانی ادامه فرهنگ اسلامی و اوج تمدن اسلام بود یعنی کسی که بخواد عطری بر اساس اون فرهنگ طراحی کنه باید بر شناخت این مسائل مسلط باشه
از این رو عطار برجسته باید تاریخ شانس فلسفه شناس جامعه شناس جغرافیا.... باشه متعاقباً مصرف کننده هم باید از مسائل شناخت داشته باشه
عطر ها بر سه اساس تقسیم بندی میشن
دیزاینی بر اساس استایل طراحی میشن مثال با رنگ یه کت و شلوار (اکثرا سعی میکنن پارو فراتر بذارن و از ابعاد دیگه هم استفاده کنن مثل شب و روز یا غروب_یا جنگل خیس خورده (که من این سبک رو باز تو دسته نیش میبینم نیش یا نزدیک به نیش برای من عطری که تصویر داشته باشه هر چند مختصر یا کوچیک)
عطرای نیش اکثرا یه فلسفه پشت خودشون دارن فراتر از تصویر مثل گذر زمان دارای حافظه هستن(یعنی فراتر مفاههم روایح به ماخطب منتقل میکنن
کارای دیزاینی
( #ایو سن لورن وای لایو Y Live
#نارسیس رودریگز فور هیم بلو نویر ادوپارفیوم Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir EDP
#دیور هوم اینتنس Dior Homme Intense
این دسته پارو فراتر دیزانی جلو بردن یا به اصطلاح ارت استیک میگن
( #دیور فارنهایت Fahrenheit غروب کناره ساحل
#تق هرمس پرفیوم (تغ دی هغمس پارفوم) Terre d'Hermes Parfum غروب صحرا
#دسکوارد2 هی وود راکی مانتین وود (مشکی) He Wood Rocky Mountain Wood جنگل بارانی
#کارتیر پاشا د کارتیر پرفیوم (پارفوم) Pasha de Cartier Parfum یک تاجر عثمانی _یا هندی
سازنده ها تو تیزرهای تبلیغاتی به تصویر رایحه اشاره میکنن
اینا عطرای نیش هستن یکی بر اساس نتهای چوبی و دیگری برای اساس نت میوه ها و گلها یکی گرم یکی نسبتا خنک
#کارتیر عود اند عود Oud & Oud یک تصویر ناب از تمدن عثمانی
#سوسپیرو پرفیومز اوپرا Opera کاملا متمرکز بر لوکس بودن مثل نوازندگان پر تعداد اوپرا جزئیات رایحه بالا تغییرات خیلی زیاد این عطر تا چند روز تغیرات داره یک عطر میوه ایی هم متونه لوکس و حس اشرافی گری در خودش داشته باشه
کارایه ایندی نیش شخصا زیاد تست نداشتم و هنوز به اون درک لازم نرسیدم که از این دسته روایح برداشتی داشته باشم تفاوت زیادی هم بین نیش و ایندی ندیدم یا حداقل من حس نکردم
کارایه سورچینلی اکثرا ایندی نیس به حساب میان
اینا برداشت خودم از تجربه ایی داشتم شاید دیگران مخالف باشن یا تو مقاله ها نیش و ایندی نیش مفهوم دیگه داشته باشه ولی لزوما لوکس بودن یا قیمت بالا بر اساس رایحه نتها نیست بخشی کیفیت بخش زیادی هنر عطار که سطح تایین میکنه
پیروز باشین 💐
سلام مجدد خدمت شما جناب علوانی
خیلی ممنون بابت وقتیکه گذاشتید بسیار پر نکته و قابل تامل و ارزشمند
اینجانب هم به عطرهایی که تکنیک خاص و منحصربه فردی رو ارائه میدن و یا داستان تازه ای رو بیان میکنن و در کل جلوه ی جدیدی از یک مفهوم رو نمایش بدن رو خیلی میپسندم و رایحه هم شالوده و پی قضیه هست مثل آجر برای بنا و کیفیت و چگونگی و بی نظیر بودنش ، بسیار مهمه
و اینکه تبلیغات و نام عطار که میتونه تقریبا بر همه ی اینها غلبه کنه
شخص بنده جدیدا شروع به جمع آوری عطرهای تولید شده در کشور عزیزمون کردمو شاهد اینم که بعضا بسیار خاص و با کیفیت اما ناشناخته و مورد اجحاف هستن که به قول دوستی عطرافشانی تبلیغات خیلی نقش کلیدی در اینکار دارن
مثل قضیه مارکتینگ استارباکس که گفته بودن قهوه های ما هیچ چیز اضافی و متفاوتی ندارن و فقط نحوه ی عرضه ی اونهاست که خاصشون کرده
موید باشید
درود
۱ ترکیبات رایحه
۲ کیفیت و عمق رایحه
۳ تفکیک نت های بالا
۴ حس و حالی که رایحه منتقل میکنه
۵ گروه بویایی رایحه
بنده گرانمایگی عطر رو در گزینه های بالایی میبینم و عطری که تست میکنم و بعد تهیه میکنم باید حداقل ۳تا از گزینه هارو داشته باشه...
البته رایحه سلیقه ای هست و شاید فردی به این مسائل اعتقادی نداشته باشه...
موفق باشید...
سلام مجدد خدمت شما جناب تلکستر
خیلی ممنون از نکات دقیق و طبقه بندی شده ای که خاطر نشان کردید
چرا احساس کردم از اساتید رشته های مهندسی هستید
در هر صورت به نظر این بنده ظاهر فیزیکی عطر و بسته بندی هم مهم هست و در نمایش گرانسنگی درون شیشه موثر
البته شاید برای انسانهای عمیق و خردمند ظاهر چندان اهمیتی نداشته باشه
موید باشید