درود دوستان
ببینین این موضوع واقعا یکی از پدیدههای عجیب دنیای امروز ماست. آدمهایی که بدون شناخت عمیق، بدون دیدار واقعی و لمس زندگی طرف مقابل، یک نفر را در ذهنشان تبدیل به بت و قهرمان میکنند...
آنقدر او را بالا میبرند که گاهی حتی خود آن شخص هم تعجب میکند از این همه اغراق و توهمی که پیرامونش ساخته شده.
فضای مجازی جاییست که آدمها میتوانند بهترین قابهایشان را به نمایش بگذارند... تصویری آراسته، جملهای حسابشده، نگاهی اغواگر. اما واقعیت این است که انسان فقط در لحظات خوبش خلاصه نمیشود. انسان بودن یعنی تناقض، یعنی روزهای تلخ و شیرین، یعنی اخلاق و رفتارهایی که در شرایط سخت خودش را نشان میدهد. کسی که فقط از پشت قاب یک صفحهی شیشهای دیده میشود، هرگز با تمامیت وجودش شناخته نمیشود...
تعصب داشتن روی کسی که هیچ وقت از نزدیک لمسش نکردهای، یعنی بستن چشمها بر حقیقت. یعنی پذیرفتن یک خیال به جای واقعیت. این نوع دلبستگی، بیشتر زادهی تنهاییها و کمبودهای درونی انسان است تا شناخت واقعی از فرد مقابل. آدمها در ذهنشان تصویری کامل و بینقص میسازند و وقتی کسی را به آن تصویر نزدیک ببینند، شروع میکنند به پرستیدنش. اما آنچه میپرستند حقیقت نیست؛ خیالیست که خودشان ساختهاند...
خطرناکتر از همه، این است که اینگونه دلبستگیها میتواند تبدیل به نوعی اسارت شود. فرد به جای آنکه خودش را بشناسد و ارزش وجودیاش را درک کند، زندگیاش را در سایهی یک توهم میگذراند. به جای آنکه رابطهای واقعی و سالم بسازد، خود را وقفِ چهرهای مجازی میکند که شاید در دنیای بیرون هیچ سنخیتی با او نداشته باشد...
پس اگر بخواهیم صادق باشیم، دوست داشتن و احترام گذاشتن به کسی که در فضای مجازی دیدهای، اشکالی ندارد... اما "بولد کردن"، تعصب کور داشتن و پرستیدن او، چیزی جز گم کردن راهِ حقیقت نیست. عشق، احترام و حتی تحسین واقعی، فقط وقتی معنا پیدا میکند که انسان را با همهی زوایایش ببینی... در سختیها، در ضعفها، در لحظات خاموش و بیادعایش. و این چیزیست که هیچ قاب مجازی توانایی انتقال آن را ندارد...
در یک جمله: آنکه فقط از دور دیده میشود، تصویریست ناقص...
ساختن بت از تصویر ناقص، ظلمیست هم به او و هم به خودمان....
کاملا موافقم....
و این از تبعات دنیای جدید و ارتباطات مجازیه....
البته به مرور و با تجربیات شخص از ارتباط های اینچنینی این نوع نگاه هم مطمئنا تغییر خواهد کرد...
فرمایشات دقیق و بجایی بود...
ممنونم💐
درود متین جان. به موضوع خوبی اشاره کردین. اما میخوام اضافه کنم که این بت کردن آدمها فقط خاص دنیای مجازی و آدمهایی که نمیشناسیم نیست. ما آدمها رو با اشتباهاتشون نمیپذیریم. چرا واقعا؟ هر آدمی مجموعهای از خوبیها و بدیهاست. مجموعهای از تصمیمات درست و اشتباه. مجموعهای از نظرها و ریویوهای مفید و غیرمفید؛ در دنیای عطر، در دنیای علم و... همهجا. در هر زمینهای. هیچکس مقدس نیست. هیچکس دانای کل و مشرف بر همه جوانب یک موضوع نیست. چرا من نباید آدمهایی رو که در مثلا همین حوزه عطر اسمورسمی پیدا کردن نقد کنم؟ کی میگه تجربه و سابقه آقا یا خانم ایکس باید مانع از نقدش بشه؟ امان از تعصب. که جلوی نقد رو میگیره. جلوی اصلاح اشتباهات رو میگیره و مانع از بهبود میشه. گاهی دلم میخواد بگم این شخصی که بتش کردی اشتباه هم داره. نقد نادرست هم داره ولی چرا باید با موضعگیری شدید روبرو شم؟ چرا با موضعگیریهای تند و متعصبانه جلوی آزادی بیان افراد رو میگیریم؟ جز اینکه هر کدوم از ما خود یک دیکتاتوریم که ادعای مبارزه با دیکتاتوری رو داریم؟ شناخت ما از آدمها نمیتونه کامل باشه. چه در دنیای مجازی، چه حقیقی. راه نقد باید همیشه باز باشه. همیشه...
کاملا موافقم....
و این از تبعات دنیای جدید و ارتباطات مجازیه....
البته به مرور و با تجربیات شخص از ارتباط های اینچنینی این نوع نگاه هم مطمئنا تغییر خواهد کرد...
فرمایشات دقیق و بجایی بود...
ممنونم💐
سپاسگزارم از شما
امیدوارم همهی انسان ها به این قابلیت برسن واقعا...
دنیای جدید واقعا زیبا نیست...!
درود متین جان. به موضوع خوبی اشاره کردین. اما میخوام اضافه کنم که این بت کردن آدمها فقط خاص دنیای مجازی و آدمهایی که نمیشناسیم نیست. ما آدمها رو با اشتباهاتشون نمیپذیریم. چرا واقعا؟ هر آدمی مجموعهای از خوبیها و بدیهاست. مجموعهای از تصمیمات درست و اشتباه. مجموعهای از نظرها و ریویوهای مفید و غیرمفید؛ در دنیای عطر، در دنیای علم و... همهجا. در هر زمینهای. هیچکس مقدس نیست. هیچکس دانای کل و مشرف بر همه جوانب یک موضوع نیست. چرا من نباید آدمهایی رو که در مثلا همین حوزه عطر اسمورسمی پیدا کردن نقد کنم؟ کی میگه تجربه و سابقه آقا یا خانم ایکس باید مانع از نقدش بشه؟ امان از تعصب. که جلوی نقد رو میگیره. جلوی اصلاح اشتباهات رو میگیره و مانع از بهبود میشه. گاهی دلم میخواد بگم این شخصی که بتش کردی اشتباه هم داره. نقد نادرست هم داره ولی چرا باید با موضعگیری شدید روبرو شم؟ چرا با موضعگیریهای تند و متعصبانه جلوی آزادی بیان افراد رو میگیریم؟ جز اینکه هر کدوم از ما خود یک دیکتاتوریم که ادعای مبارزه با دیکتاتوری رو داریم؟ شناخت ما از آدمها نمیتونه کامل باشه. چه در دنیای مجازی، چه حقیقی. راه نقد باید همیشه باز باشه. همیشه...
درود بر شما ماری خانم عزیز
کاملا درسته فرمایش شما ، بله منظور منم همین بود اما درست و بجا ، کی میدونه واقعا کسی که پشت گوشی نشسته همونی هست که میگه من هستم؟ برای مثال آیا شما الان منو کاملا میشناسید؟ یا من شمارو؟ یا هرکس دیگه در همین محفل برای مثال!!؟
یکی گفته من عالمم ، یکی میگه من کلکسیونرم ، یکی میگه دکترم ، یکی میگه مهندسم ، یکی میگه خلبانم...! اما اینها اصلا اهمیت نداره برای منم مهم نیست به شخصه ، مهم اینه چه کسی واقعا میفهمه ، واقعا احترام گذاشتن بلده ، واقعا انسانیت بلده...
آیا راهنمای خوبی هست برای آگاهی؟ آیا واقعا از روی تجربه سخن میگوید؟ آیا هدفش تخریبه یا کمک کردن ؟ و هزاران سوال دیگه...
من خودم تو این محفل برای مثال از روی همین حرفای کوتاه و رفتار کوتاه افراد شناختم کی واقعا آدم حسابیه ، کی داره ادای آدم حسابیارو در میاره ، کاملا مشخصه... احترام فقط خوب صحبت کردن و ادبی نوشتن نیست....
توی فضای مجازی مثل اینستاگرام که از وقتی ساخته شده بیشتر از فوایدی که داشته ، ضرر و آسیب هاش بوده و چقدر افراد بی هنر ، بی ادب و بی خاصیت رو بزرگ کرد و مردم هم استقبال کردن از این افتضاحی که تو دنیا به وجود اومد...
تموم دروغ ها و بی فرهنگی ها و زندگی غلط و چشم و همچشمی ها از اینجا شروع شد و پایانش بسیار بسیار غم انگیزه ، که داریم میبینیم همگی...
زیاده گویی نمیکنم اصولا زیاد حوصله نوشتن و مشارکت ندارم اما امروز کمی دلم گرفت و نیاز دیدم یه سری چیزارو بگم ، حتی اگه رو یک نفر هم تاثیر مثبت بذاره برام کافیه...
ممنون از مشارکت شما...