آیا در داخل کشور مدارس معتبر عطرسازی هم وجود دارد؟ بدلیل اینکه دسترسی به مراکز آموزشی در خارج هم سخت است و هم پرهزینه است.
سلام در ایران فقط یک مرکز آموزش عطرسازی دارد ولی آن هم هزینه بالایی از شما میگیرد و هم کارشون خیلی حرفه ای نیست. تنها آموزش عطرسازی بر این خلاصه نمیشه و شما باید حتما از علم شیمی هم سررشته داشته باشید!! همه عطرهای حرفه ای جهان در آزمایشگاهها تولید میشن!! عطار امروزی یک شیمیدان است!! یک شیمیدان هنرمند!
در ضمن مواد اولیه برای ساخت عطر در ایران اصلا موجود نیست و اگر هم باشد فیک و تقلبی هستند!! باید از خارج از کشور سفارش بدین که با قیمت دلار و هزینه گمرک سر به فلک میکشه. ثانیا بر فرض که مواد را هم وارد کردید ، انقضای خیلی پایینی دارن و به دو سال نرسیده همشون خراب میشن و دیگه کیفیت روز اول رو ندارن و باید دوباره سفارش بدین. نکته بعدی ما در ایران شرکتی نداریم که بصورتی کار کنند که عطر اورجینال خودشون رو تولید کنن چند تا شرکت هم هستن که ادعای کار اورجینال میکنن ولی در واقع دارن مشابه سازی میکنن! عدم وجود برند یا شرکت برای شمایی که بخواین به عنوان عطار براشون فعالیت کنید قطعا چالشی بزرگه!! اگر خودتون هم بخواین برندسازی کنید و هزینه آنرا هم بر فرض داشته باشید و تبلیغات گسترده کنید در نهایت ملت ما اصلا به کار داخلی اعتماد ندارند! یعنی طرف با خودش میگه این همه برند اروپایی و عربی هست من مجبور نیستم ریسک کنم و یک کالای ایرانی بخرم!! از جهتی هم باید به ملت خودمون حق بدیم چون واقعا در ایران کالای با کیفیت تولید نمیشه!!
فقط تنها راهش اینه که اگر در این زمینه بخواین فعالیت کنید باید حتما مهاجرت کنید و هزینه های بالایی رو بپردازید و زیر نظر متخصصین فعالیت کنید. حداقل باید دهها سال تجربه کسب کنید و از هزاران نت موجود در عطرسازی حداقل نصفش رو کامل بشناسید و در دسترس داشته باشید
خلاصه عطرسازی حرفه ای کاری بس طاقت فرسا و سخت است! و نیاز به دانش بالایی دارد و همچنین تجهیزات خاصی هم نیازه..
شاید حرفهای من ناامید کننده بود ولی خواستم واقعیت را بدانید .. همیشه واقعیت تلخه! من این مسیر رو مثل شما میخواستم برم اما چالشهایی که گفتم سنگهای بزرگی بر سر راه من قرار داد و کلا بیخیالش شدم. و الان فقط سعی میکنم از عطرهای موجود ساخته شده لذت ببرم
موفق باشید
درود بر شما
توضیحات کامل و جامع رو دوست مون اشاره کردن و در تکمیل گفته هاشون این رو هم خدمت تون بگم که دانشگاه هایی که در حوزه عطرسازی فعالیت می کنند بورسیه تحصیلی ندارند و باید هزینه شهریه و مایحتاج زندگی رو خودتون پرداخت کنین که بسته به دانشگاه مورد نظر که اکثرشون در فرانسه هستن از 12000-40000 یورو متغیره. این فقط شهریه دانشگاهه و هزینه زندگی رو هم بهش اضافه کنین. در زیر لیست دانشگاه های برتر رو لیست کردم تا برای اطلاعات بیشتر به سایت شون مراجعه کنین:
1. Grasse Institute Of Perfumery – Grasse, France
2. International Flavors & Fragrances (IFF) – Versailles, France
3. International Perfume Foundation – India
4. Ecole Supérieure Du Parfum – Paris, France
5. The Fragrance Foundation – New York City, USA
6. Université Côte d’Azur - Nice, France
7. International Perfume Academy – India
8. Givaudan Perfumery School - France
9. Technological University Dublin – Dublin, Ireland
10. Institute For Art And Olfaction - Los Angeles, USA
پیروز باشید