تقویت حس بویایی

سلام، امیدوارم این روزا حال دلتون خوب و فضای اطرافتون پر از حس و بوی خوب باشه.‌

سوال امروز من اینه چه راهکارها و یا تکنیک‌هایی برای تقویت حس بویایی خودتون دارید که به دیگران پیشنهادش می دین؟‌

من خودم چیز خاصی ندارم حقیقتش و دوس دارم ازتون یاد بگیرم ولی کارهایی که من میشه گفت انجام میدم همیشه شستشو میدم بینیم رو با آب خالی و یه سری مواد دم دستی توی آشپزخونه مثل هل یا زردچوبه یا دارچین یا لیمو عمانی یا چای و قهوه و یا حتی گل های باغچه و یا میوه هایی که قراره بخورم قبل از خوردنشون البته و یا حتی یک بسکوییت رو بو میکشم، کار همیشگی من اینه. یک جورایی انگار همیشه حساس نگهش میدارم که سریع بتونه تشخیص بده و اینجوری تمرینش میدم

Matin Matin
1404/07/16

درود

سعی کنید همه چیو بو کنید ، هر چیزی

بهترین کمک بهتون همینه...

Sam Sam
1404/07/16

درود بر شما

چگونه نت‌ها و رایحه‌ها رو بهتر تشخیص بدیم؟

۱. با نت‌های ساده شروع کن (به‌صورت تکی)

قبل از اینکه سراغ عطرهای پیچیده بری، بهتره مواد رایحه‌ساز پایه رو جداگانه بو بکشی.

مثلاً:

بوی وانیل خالص (پودر یا عصاره)

پوست لیمو یا پرتقال تازه

هل، دارچین، میخک، نعنا، چوب صندل، رز تازه

‌ تمرین:
هفته‌ای یکی از این نوت‌ها رو جداگانه بو بکش، با چشم بسته، و سعی کن ویژگی‌هاش رو بنویسی: "شیرین بود؟ تلخ بود؟ زنده؟ آروم؟ گرم؟"

۲. مقایسه‌ی همزمان دو عطر مشابه

مثلاً یه عطر مرکباتی ساده و یکی مرکباتی همراه با چوب.

اینطوری می‌تونی راحت‌تر بگی: “آهان، این یه چیز تلخ‌تر و چوبی‌تر داره.”

۳. از عطرهای تک‌نت یا ساده استفاده کن

بعضی عطرها تقریبا فقط یه نت اصلی دارن.

مثل:

Demeter – Vanilla Cake (وانیلی)

Jo Malone – Lime Basil & Mandarin (مرکباتی و گیاهی)

۴. بعد از اسپری کردن، منتظر بمون و رایحه رو در زمان‌های مختلف حس کن

بلافاصله = نت ابتدایی

۱۵ تا ۳۰ دقیقه بعد = نت میانی

۲ ساعت به بعد = نت پایه

یادداشت کن که بوش چطور تغییر کرد. با نوشتن، مغزت راحت‌تر بین بوها تفاوت قائل می‌شه.

۵. از اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها کمک بگیر

مثلاً سایت Fragrantica.com یا Parfumo.net یا همین عطرافشان

برو توی صفحه‌ی یک عطر، نت‌هاش رو ببین، و سعی کن موقع بو کردن، اون نت‌ها رو پیدا کنی.

۶. از کاغذ تستر (Blotter) استفاده کن

به جای بو کردن مستقیم از روی پوست، کاغذ تستر بهت زمان می‌ده تا بوها تفکیک بشن.

۷. بین هر تست، بینی رو «ریست» کن

یک راه خوب: بوی پوست خودت (روی ساعد) رو بکش یا دانه‌های قهوه بو کن.

این کار به بینی استراحت می‌ده و از تداخل رایحه‌ها جلوگیری می‌کنه.

هیچ‌کس ذاتا عطرشناس به دنیا نمیاد. با تمرین، مغزت یاد می‌گیره رایحه‌ها رو ترجمه کنه. اول فقط می‌فهمی "خوشمزه‌ ست" یا "تلخه"؛ بعدش کم‌کم یاد می‌گیری: "آهان، این مشک داره. اون یکی عنبر."

امیدوارم تا حدودی تونسته باشم کمک کرده باشم

پیروز باشید

سلام و عرض احترام جناب صداقت 

اینجانب تک رایحه تهیه میکنم مثل امبر مصری یا رومنس ،  مشک سیاه یا مشک مصری ، صندل ، یلانگ یلانگ و غیره 

و اینکه بازی حدس میزنی این بو به چی  تعلق داره که با فرزندانم بازی میکنم که هم به خودم کمک میکنه و هم به نسل بعدم  و اینکه یک عطر و قبل از خریداری با توجه به نتهای بیان شده برای خودم از نظر بویایی تصورش میکنم و بعد از تهیه ارزیابی میکنم که چقدر در حدس زدن رایحه موفق بودم و تقویت سر و بینی با روغنهای گیاهی هم خیلی کمک کننده هست و استعمال عطر نرگس برای باز شدن مجاری بویایی و استعمال قطره ی مرزنجوش و گل بنفشه برای برطرف کردن گرفتگیها و بخورات و استعمال عطرهای طبیعی و سالم به صورت روزمره و کلا استفاده از معطرات در غذا و زندگی روزمره 

انشاالله که مفید واقع بشه

Telecaster Telecaster
1404/07/18

درود

کاملاً با نظر آقا متین عزیز موافقم...

همه چیز رو بو کنید...

مثال:

چوب دارچین..هل..زنجبیل..لیمو عمانیِ خشک شده..و بیشتر ادویه جات و سبزیجات معطر و مواد غذایی...البته که رایحه همه این ها رو ما استشمام کردیم اما بازهم کمک میکنه به تقویت شامه شما...

سراغ عطرهای ارزون قیمت برید...اکثر این عطرها خطی هستند  و شما میتونید کوچکترین تغییر نت رو متوجه بشید...

بالاخره با گذشت زمان یک نت کم یا زیاد میشه...

حتی الامکان برای شروع سراغ برندهای نیش نرید...چون بیشتر عطرهای نیش بخاطر تناقض داشتن توی رایحه یا نت ها و ترکیبات عجیب غریب شناخته شده اند...

برای همین درک این روایح برای شما سخت و شاید نشدنی باشد...

‌اگر به مغازه عطرفروشی رفتید و چندتا عطر تست کردید..بعد از تست هر عطر و زمانی که نوبت به عطر بعدی رسید..نفس عمیقی بکشید و بعد از طریق بینی خود نفستون رو به بیرون بدید...با این کار رایحه عطر قبلی از شامه تون پاک میشه و راحت تر میتونید عطرها رو باهم مقایسه کنید...چون که توی اون مغازه روایح کل عطرها توی هوا هست و شما با تست توی مغازه دچار کربویی می‌شید(اگر درست تایپ کرده باشم)...

نکته آخر این که برای این که تغییر نت عطرهارو راحت تر تشخیص بدین..روی بلاتر یا لباس اسپری کنید...

این ها تعدادی از تجربیات بنده بود...البته خودم هم آنچنان حرفه ای نیستم و شامه ام هنوزهم توانایی درک بعضی نت ها رو نداره..اما گفتم شاید براتون مفید باشه...

Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟