PARFUMS de MARLY - Pegasus

پافومز د مارلی پگاسوس

مردانه
کد کالا : ATR-31507
نوع عطر : ادو پرفیوم
check icon ضمانت اصالت کالا
مشخصات رایحه
گروه بویایی : شرقی فوژه
عطار :
طبع : گرم
مشخصات تولید
نام برند : پارفومز د مارلی
کشور مبدأ : فرانسه
سال عرضه : 2011
کد کالا : ATR-31507
check icon ضمانت اصالت کالا
تعداد بن این کالا : 330
بن های فعلی شما : 0
می‌توانید مصرف کنید : 0
قیمت پس از مصرف بن ها
16,600,000 تومان
رای کاربران
  • عاشقشم
    108
  • نمی پسندم
    90
  • - 25 سال
    22
  • + 25 سال
    89
  • + 45 سال
    11
  • روزانه
    46
  • رسمی
    64
تعداد رای های ثبت شده : 594
ترکیبات اعلام شده
توضیحات

پگاسوس عطری مردانه از برند مارلیست که با رایحه ای نسبتا شیرین و ملایم و خط بویی وانیلی و بسیار دل انگیز و ماندگاری بسیار خوب توانسته است یکی از بهترین های برند مارلی باشد.

این افسونگر رمز آلود از برند مارلی در آغاز معرفی در سال 2011 به شدت مورد توجه و استقبال طرفداران عطر در جهان قرار گرفت و به سرعت جایگاه « پگاسوس » قهرمان بارز و شناخته شده افسانه های یونان را زنده کرد.

پگاسوز عطری پودری و تازه که ساختاری کلاسیک از سرخس گرم با وانیل ، بادام خامه ای ،و چوب صندل را ساخته است.
عطری قوی و پر شور و نشاط که خود را به ضرورت تبدیل کرده است .

عطر افشان این ادکلن را به شما عزیزان پیشنهاد میکند .

محصولات برند مارلی بدلیل لعاب نازک روی شیشه امکان دارد در حین حمل و نقل روی شیشه و زیر شیشه زدگی ایجاد شود و دور محل اسپری بدلیل سنگینی درب ادکلن دچار زدگی و یا کمی خیس باشد این موارد از ایرادات رایج این برند است

نوع عطر ادو پرفیوم
برند پارفومز د مارلی
طبع گرم
سال عرضه 2011
گروه بویایی شرقی فوژه
کشور مبدأ فرانسه
مناسب برای آقایان
مناسب فصل زمستان
اسانس اولیه ترنج ، گل آفتاب پرست، زیره سبز
اسانس میانی اسطوخودوس ، یاس، بادام
اسانس پایه کهربا، وانیل ، چوب صندل سفید
نمره کاربران
Pegasus-پافومز د مارلی پگاسوس
رایحه
7.8
159 رای
ماندگاری
8.5
193 رای
پخش بو
8.3
194 رای
طراحی شیشه
8.2
159 رای
این عطر برای من یاد آور ...
محصولات دیگری از برند پارفومز د مارلی
اخبار برند پارفومز د مارلی
عطرگرام
نظرات کاربران (258 نظر)
راهنمایی مطالعه نظرات :
* نظرات اصلی که بدون خط آبی هستند نظرات مرتبط با محصول می باشند. نظرات پاسخ که با خط آبی هستند ممکن است از بحث در مورد این ادکلن فراتر رفته باشند.
** برای مطالعه نظراتی که صرفا مرتبط با این محصول هستند نظرات اصلی را مطالعه نمایید.
درود بر اعضاء محترم؛
سالها تعریف پگاسوس رو میشنیدم و همیشه دوست داشتم سفارش بدم تا پارسال که بالاخره تونستم بخرم. میشه گفت از معروفترین عطرهاییه که از ایکاروس بزرگ تا بقیه ایرانی ها و خارجی ها راجع بهش صحبت کردن و تو این ده سال اکثر جاها اسمش بود و کامنت های مثبت راجع به پگاسوس بیشتر بود تا کامنت های منفی. بخاطر همین در نظر من هم از اولویت ها بود. وقتی برای بار اول تست کردم بی نهایت خوشم اومد و ذوق زده شدم و حتی از هرود برام رایحه بهتری داشت. با هر بار استفاده ازین عطر تو این یک سال، علاقه م نسبت بهش کمی کمتر شد و سیر نزولی داشت. چرا؟ نمیدونم. با اینکه کاملا عطر شرقی و مناسب دورهمی ها که با قدرتی که داره بر بقیه عطرها غلبه کنه و حتی تو محیط های باز هم پرقدرت عمل میکنه. پرفورمنس خیلی خوبی داره اما نه اونطور که اوایل میگفتن و الان دیگه نمره کامل نداره اما باز هم نسبت به بسیاری از عطرها پخش و ماندگاری قویتری داره مخصوصا تو این وضعیت واقعا افتضاح که برخی آمواژها و اندی تاورها و دیورها و امثالهم هم دیگه مثل گذشته نمیدرخشن.
الان برعکس اوایل برای من هرود بسیار خوش رایحه تر از پگاسوسه و ضمنا پرفورمنس بهتری هم داره. الان تصور می‌کنم دیگه پگاسوس مناسب جوانترهاست و برای من ۴۶ ساله دیگه جذابیت و سنخیتی نداره اما هرود رو برعکس گذشته، بینهایت دوست دارم و علاقه م هر روز سیر صعودی داره. دقیقا نمودار علاقه من به هرود و پگاسوس نسبت به زمان عکس همدیگه بود، از روز اول نسبت به هرود صعودی و نسبت به پگاسوس نزولی. نه خطی بلکه تصاعدی. نسبت به گلووی هم از اول بسیار بالا و الان هم همینطور، فعلا یه خط افقی نسبت به زمان. چرا علاقه رو به نسبت زمان بصورت نمودار گفتم چون علاقه من نسبت به عطرهام از روز اول تا الان خیلی تفاوت کردن و میدونم که دیگران هم همین حس رو نسبت به برخی عطرها دارن.
علاقه فزاینده من نسبت به هرود که روز اول اصلا دوستش نداشتم، شاید تابع وب گردی هام هم بوده چون بسیاری از عطربازهای خارجی رو دیدم که از بین تمام عطرهای خانه مارلی، هرود رو دوست داشتن و بین اینهمه عطر تو دنیا هرود جزو نامبرواناشون بوده چه خانم چه آقا. البته لیتون و کارلایل و نيسان رو هم زیاد از حرفه ای ها شنیدم. مردم عادی اما لیتون رو معمولا بیشتر دوست داشتن. اینها شنیده ها و تجارب منه از وبگردی و ممکنه دوستان نظرات دیگه ای داشته باشن.
دو تا موضوع مهم رو میخواستم برای آماتوهای عزیزم روشن کنم:
اول اینکه من تا همین چند وقت پیش فکر میکردم عطری که اکثرا ازش تعریف کنن حتما میتونه بلایند بای موفقی باشه و حتما منم خوشم میاد. یا اگر بزرگان و حرفه ای ها در اینجا و سایت ها و صفحات دیگه، عطری رو پیشنهاد بدن حتما خوبه و میرفت تو لیست اولویت هام. غافل از اینکه به هیچ کس و هیچ چیز جز سلیقه و شامه خودتون نمیتونین و نباید اطمینان کنین و حتما باید خودتون تست کنید تا خوشتون بیاد. حتی اگر همه آدم های دنیا بگن فلان عطر خوبه یا خوش رایحه س یا لاکشری ه یا هرچیز دیگه ممکنه شامه و سلیقه شما مخالف با نظر همه باشه.
دوم اینکه وقتی از یه عطری که تست کردین خوشتون بیاد هیچ ضمانتی وجود نداره که این علاقه با گذشت زمان ثابت بمونه و تغییر نکنه. انگار سلیقه آدم و حتی حس بویایی گه گدار با گذشت زمان تغییر میکنه. این مساله رو هیچ کاریش نمیشه کرد اما موضوع اول رو میشه بیشتر دقت کرد.
با سپاس فراوان
25 آبان 1400 پاسخ تشکر
19 تشکر شده توسط : شاپور  آتش nazanin
آقاي كتابچي عزيز، بنده امروز دو تا نقد از شما، يكي براي اين كار و ديگري براي هشيوات خوندم و از هر دو لذت بردم. كمك بسياري براي انتخاب هر دو عطر به من شد. ممنونم از شما
25 آبان 1400 پاسخ تشکر
4 تشکر شده توسط : جواد وزیری Salman Ketabchi

10
رایحه
8
ماندگاری
7
پخش بو
6
طراحی شیشه
با سلام و احترام خدمت دوستان عزیز
سوالی داشتم در مورد این عطر،
من این عطر رو میخوام سفارش بدم،ولی نظرات در مورد میزان پخش این عطر متفاوت هست،واقعا دوستانی که این کار رو داشتن اگه در مورد پخش این عطر راهنمایی کنن ممنون میشم
11 آبان 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : حسن شجاعی سپهر امیری

8
رایحه
8
ماندگاری
8
پخش بو
9
طراحی شیشه
کینگ پگاسوس😎😍
این عطر مطابق با ریشه خود و مناسب برای آقایان، دارای امضای چوبی و استثنایی است. پگاسوس با تعادل میوه، چوب و ادویه باز می شود که از ترکیب سرو، ترنج و ایجاد شده است. قلب آن ترکیبی زیبا از یاس، اسطوخودوس و بادام تلخ در هم تنیده شده و عطری پودری و تازه را ایجاد می کند. پایه روی پوست باقی می ماند و دارای وانیل ترکیب شده با ترکیبی شرقی از کهربا و چوب صندل است.
سایت پافومز د مارلی
11 آبان 1400 پاسخ تشکر
3 تشکر شده توسط : میلاد ش س غ

8
رایحه
10
ماندگاری
10
پخش بو
8
طراحی شیشه
سلام خدمت دوستان
در خصوص این کار باید گفت با یه عطر خاص و خوش ترکیب که دارای یکی از ماندگارترین عطرهای جهان است روبرو هستید در ابتدای کار بوی زیره سبز کاملا مشهود است و در نت دوم این کار بوی بادام غالب میشه و در نت پایانی با چوب صندل سفید خودنمایی خودشو به رخ اطرافیان میکشه
16 مهر 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : س غ حکایت دوست

10
رایحه
9
ماندگاری
8
پخش بو
9
طراحی شیشه
یک سفیر بسیار شایسته برای نام تجاری است!
این مجموعه 1 سال پیش وارد مجموعه من شد

پگاسوس به سوارکار باتجربه ای نیاز داره که خود را تأیید کند ، اما در عین حال طبیعت و نقاط قوت پگاسوس را بشناسد و از آن استفاده کند ، همچنین کمی با او درگیر شود.
سواری همیشه با شتاب و قدرت زیادی شروع میشه ، پگاسوس یک اسب عضله ای واقعی است و حرکت نقطه قوت اونه! او با افتخار خودشو در سواری نشان میده ، میخواد خوشحال باشه ، سرش را بالا بکشه و دمش به زیبایی تکون بده!سواری داخل خانه برای او نیست ، او باید بیرون باشد ، برای جهان قابل مشاهده باشد..!

اون دوست نداره سرعتش کم بشه ، اما بسته به تجربه سوار، کار می کنه ؛-)

البته ، پگاسوس بوی ناپسند و معمولی نیست ، آن را در علفزارها و مزارع همیشه آکورد اسطوخودوس همراه می کند. پس از حدود 2 ساعت سواری ، حرکات او تقریبا شناور میشن ، اما هرگز کندتر نمیشن!
در راه بازگشت به اصطبل ، متوجه یادداشت های بسیار عجیب و آشنایی می شوم که مرا به یاد کرم می اندازد ؛-)

این یک روز عالی دیگر در پشت پگاسوس بود
24 شهریور 1400 پاسخ تشکر
6 تشکر شده توسط : س غ complihanicated

10
رایحه
9
ماندگاری
8
پخش بو
9
طراحی شیشه
سلام ، دوستان بلاند بای کردن عطر یعنی چی؟؟!

و لطفا از پخش بوی عطر پگاسوس بگید ممنون
22 شهریور 1400 پاسخ تشکر
سلام دوست عزیز،بلایند بای کردن تحت اللفظی یعنی چشم بسته خریدن و کلا یعنی بدون اینکه عطری رو تست کنید بخریدش
کلا کارای مارلی قوی هستن و ماندگاری و پخش قابل قبولی دارن،کسیو ندیدم گلایه ای داشته باشه ازش
22 شهریور 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : سپهر امیری alireza  xx
ممنون💙
22 شهریور 1400 پاسخ تشکر

پگاسوس عطری اورینتال فوژه ست که رایحه ای گرم،تلخ وشیرین بعلاوه رگه هایی ازتندی داره.
وقتی درترکیبی آکورده فوژه حضورداره باید منتظره عطری رسمی واتوکشیده باشیم که دوحالت داره یادراون ترکیب نت های گرم وشرقی قالب میشن واورینتال فوژه رارقم میزنن،یا اینکه نت های سبز هربال وآروماتیک قالب میشن وآروماتیک فوژه رارقم میزنن.
پگاسوس اکوردفوژه که از تم فلزی لاوندرو وترشی اندکِ ترنج شکل گرفته راتوی بستری تلخ,شیرین وآلدهیدی ازترکیب بادام (بنزآلدهید)ووانیلی نیمه پودری بازمیکنه.
پگاسوس تونسته خیلی زیبا تلخی و شیرینی رابصورت هماهنگ وهارمونیک اندازه گیری کنه که همزمانی وهم وزن بودن این فضای تلخ وشیرین شامه راقلقلک وبه تفکیک وادارمیکنه.
درادامه تمی اسپایسی اززیره سبز وهمچنین گل هلیوتروپ راخواهیم داشت که این گل بدرستی انتخاب شده،اسانس هلیوتروپ تمی پودری شبیهِ بادام ووانیل داره که همین قابلیتش به رایحۀ بادام ووانیل عمق میده و همچنین حضورش تم نیمه پودری وانیل راتکمیل میکنه.
درادامه لاوندرکمرنگ میشه وحضوره زیرپوستی یاس،کمی بادام ووانیل رو صیقل میده واما درهمین بین رگه هایی ازکهربا رو خواهیم داشت که گرمای عطرروبیشترورایحۀ وانیل رویه نمه پررنگ میکنه.
درانتهاتمی چوبی وصیقل خورده باپس زمینه خامه مانندازصندل وودبه فضای موجوداضافه وباوانیل،بادام وتم پودری که همچنان محسوس وبرقرارن ترکیب میشه وتصویری از یک جنتلمن شیک،رسمی پوش واتوکشیده را به نمایش میزاره.
پگاسوس جزکارای پرطرفداره مارلی ست که همیشه طرفداران ومنتقدان سرسختی داشته ودارد،شخصا ازبرندمارلی کالان را ترجیح میدم.
پخش وماندگاری خوب وقابل قبولی داره وبرای فصول پاییزوزمستان مناسب،البته در استانهای شمال غربی که دوماه اول بهارسرد وخنک هست قابل استفاده ست.
02 تیر 1400 پاسخ تشکر
18 تشکر شده توسط : صادق اف الناز

درود
یه سوال داشتم
دوستم چندین ماه پیش یه پگاسوس تاریخ ساخت ۲۰۱۷ خرید ، و یکی دو بار زد ، رایحشو دوست نداشت حالا اشتباهش بود که بدون تست خرید کرد

بهم گفت بیا تو برش دار
سوالم اینه که

عطری که یک ساله باز شده و اسپری شده
تا چند سال کیفیتشو معمولا از دست نمیده ، بر فرض نگهداری در جای نسبتا خنک و کم نور

چون من عطرهای مشابه پگاسوس زیاد دارم شاید این ۴ سال طول بکشه تموم شه ، واسه همین پرسیدم
در مورد انقضا عطر باز نشده و باز شده یه توضیح مختصر میخواستم ، حالا نمیدونم برند یا مارلی و غیر مارلی فرق کوچیک و بزرگی دارن یا خیر
15 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : alireza  xx علی شهرابی
سلام دوست عزیز
اگر شرایط نگهداری مناسب باشه هیچ مشکلی پیش نمیاد . معمولا طبق قانونی که خودشون میگن بعد از اولین اسپری تا 36 ماه مناسب هست برای استفاده ولی با تحقیقی که من کردم حتی بالای 10 سال هم مشکلی بوجود نمیاد بجز موارد خاص . البته این تایم برای عطرهای سیتروسی متفاوت هست و بهتره اونا زودتر مصرف بشن و برای عطری مثل پگاسوس هیچ مشکلی پیش نمیاد فقط از اصالت مطمئن بشید در برند مارلی . ( در صفحات بعدی راه های تشخیص فیک و اصلشو مفصل نوشتم )
15 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
6 تشکر شده توسط : Mahdi chavoshi alireza  xx
امیر محمد گل ممنون بابت وقت گران بهایی که میذاری
توی صفحه پگاسوس پیام شما رو نمیدونم چرا نمیبینم که لایک کنم و اونجا جواب بدم
فقط توی لاین نظرات کلی میبینمش و خوندمش

مجبور شدم اینجا تشکر کنم
و اینکه دیدم دوستان تابستون عطر در جعبه و گوشه یخچال گذاشتن ، این عاقلانست ؟ من شخصا تعجب کردم
15 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
1 تشکر شده توسط : Amir Mohammad
درود علی جان ، ارادت دارم
والا توصیه نمیکنم خیلی روی همه عطرها . چون ترکیبات عطر به این سادگی که خیلی ها فکر میکنن نیست . بسیار علم و دانش بالایی نیاز داره و اصلا نمیشه راجب ترکیباتش نظری داد به سادگی .چه برسه بخوایم بشکافیم و علم چندین عطار رو که طی سالها بدست اوردند زیر سوال ببریم .
طبق تجربه ای که من داشتم معمولا عطرهام توی هوای سرد ( اتاق خیلی سرد ) مشکلی واسشون پیش نیومده ولی ایده ال ترین حالت ممکن دمای مناسب ترجیحا رو به خنکی دور از هرگونه نور هست که میتونه یک عطر رو سالم نگه داره و اینم دقت کنید که خیلی موارد در دراز مدت به عطر شما اسیب میزنن.
16 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
3 تشکر شده توسط : کامبیز سخی In The Dark
جناب علی افتخاریان عزیز
راجب این موضوع تجربه خودم رو برات بگم
ضمنا خیلی وقت پیش که منم مثل شما نگران بودم بابت اینکه تعداد خیلی زیادی عطر درین سی تا چهل ساله جمع آوری کردم که مبادا خراب بشن از چندین استاد و شیمیست حتی پرسیدم و نتیجه اش این شد :
اگر عطر دست نخورد ( یعنی به مقدار زیاد تا ده میل استفاده نشده باشد ) و در جعبه خودش در تاریکی ( مثلا درون کارتن ) و در دمای اطاق محل زندگی ( حوالی ۲۵ درجه سلسیوس ) نگهداری شود و دمای آن کم و زیاد نشود ( مثلا در اطاقی نباشد که شما زندگی نمیکنی و زمستانها سرد و تابستانها گرم است ) کوچکترین مشکلی برایش پیش نمی آید .هرچه بیشتر از عطری استفاده کرده باشی و هوا درونش پمپ شده باشد باید زودتر تمام شود ( این زودتر یعنی سه سال ) .بنابرین عطرهام رو از ویترین جمع آوری کردم درون جعبه هایش و کارتن گذاشتم در کمد اطاق .عطرهایی دارم مربوط به پنجاه سال پیش !
حتی اساتید گفتند ادوکلن ها هرچه بمانند بهتر میشوند !
عطرهای غلظت بالا اگر کیفیت اسانس مطلوبی نداشته باشند بیش از غلظت های دیگر در خطرند آنهم اگر در شرایط نور حرارت و تغییر مداوم دما باشند .
حتی گفتند اینکه باید حتما ۳۶ ماهه استفاده شوند هم درست نیست و بیش ازین زمان حتی در شرایط بد دوام دارند .
نور و حرارت و کم و زیاد شدن دما وخصوصا یخچال برای عطر سم اند .
هرچه بلد بودم درین خصوص عرض شد . امیدوارم برای همه مثمر ثمر باشد .
شادوخوشبو باشی
16 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
11 تشکر شده توسط : عباس بهرامی صادق اف
اقا کامبیز گل ، درود بر شما
مرسی که تجربیاتتون رو به امثال کم تجربه هایی مثل بنده منتقل میکنید ، با صبر و دقت بالا .
سپاس از همگی
16 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
1 تشکر شده توسط : کامبیز سخی
با سلام خدمت شما جناب اقای سخی
سوالی راجب این نسخه و نسخه اکسکلوسیف این عطر داشتم
بنظر شما نسخه اکسکلوسیف ارزش خرید داره یا نسخه معمولی؟
راجب پخش و ماندگاری اکسکلوسیف هم توضیحاتی بهم بدید چون‌ من دقت به نظرات سایت نمیکنم از شما که در این کار حرفه ای هستید خواشمندم جواب بدید
و بهم بگید که نسخه اکسکلوسیف این کار بهتر است یا لیتون اکسلوسیف(از نظر رایحه و...)
18 آذر 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : سلطان عطربازهای ایران و توران کامبیز سخی
دوست محترم شاهرخ عزیز سلام
شما به بنده لطف دارید
من که میگویم جرجیس انتخاب کرده اید بین اینهمه سروشان حرفه ای ی این خانه ی معطر :)
هر پرسشی مطرح بود با کمال میل پاسخ خواهم داد لیک مطالعه بهترین راه کسب دانش است در خصوص معطرات
چرا ازین چشمه ی پر نور به استکان کوچکی چون حقیر بسنده کنید ؟
من سراپای در خدمتم لیکن مطالعه کنید لطفا .
و اما پاسخ :
پاسخی میدهم که مفید و مناسب نظر شما باشد
پگاسوس ۲۰۱۱ مناسب جوانان بالای ۳۰ سال در جمع های خودمانی و نیمه رسمی یا حتی روزانه ست .
فوژه اورینتال است . یعنی نوعی صابونی ی گرم و ادویه ای
همزمان تلخ و شیرین است ! و تندی ی فلفل گون دارد از ادویه . ماندگاری ی خوب دارد اما پخش اش متوسط است
چون سنگین است . عطرهایی که سنگین اند ماندگاری ی خوب و پخش کمتر از خوب دارند .
مثل حجم برابر از آلومینیوم و پلوتونیوم .
مولکولهای عطر نیز اینگونه اند هرچند دانستنش برای ما اهمیت ندارد .
اتو کشیده است . تمیز است . با پوشش رسمی شیکتر جلوه میکند و پخش اش قوی تر میشود !
بویندگان ، عطر مناسب آن پوشش خاص را سریعتر و با کیفیت تر دریافت میکنند . این یکی از چیزهایی بود که برایم جالب شد و بارها آزمایش کردم !
اما ! در پله ی سوم شادابی اش را ( هرچند بیشتر جدی است تا شاداب ) از دست میدهد و خسته کننده میشود .
برای اینجور عطرها ماندگاری ی زیاد مفید نیست !

پگاسوس اکسکلوسیف : ۲۰۲۰ است . پس جدیدتر و به روزتر شده ست . کمی سن بالا رفته است .
فلفل صورتی ، شمعدانی ، عود و گایاک ( که من عاشق اش هستم ! ) اضافه شده ست . چهار رایحه ی عالی !
از شیرینی اش کاسته و بواسطه ی عود و فلفل رسمی تر و جدی تر شده ست . فوژه کمرنگ تر و گایاک سنگین و مردانه تر اش کرده ست . ضمنا وجهه ی وانیلی پررنگ تر شده ست . پخش خیلی بهتر و ماندگاری اش کماکان خوب است و رضایت را حاصل میکند .
پس به نظر " من " اکسکلوسیف جذاب تر است .

و اما اکسکلوسیف کدام بهتر است ؟
رایحه ی لیتون همه پسند تر است . گیرا تر است . پرفورمنس و بازخورد اش بهتر است .
مردانه ، موقر ، شیک ، مرموز است .
صمغی دودی است پس شاعرانه تر ست .
" من " بین این دو لیتون را دوست تر دارم .

پگاسوس برای مردان تمیز ، شیک و اتوکشیده ، ساکت ، شنوا ، مودب ، جدی ، افتاده و فکور با طبع معتدل مناسب تر است
لیتون برای مردان شیک و تمیز ، خندان ، شاداب ، پرجنب و جوش ، مرموز و لذتجو ، تیزبین ، هوشیار و با طبع گرم مناسب تر است .

امید که مفید بوده باشد . در خدمت ام .
مطالعه فراموش نشود . ذیل هر عطر در بخش نظرات قسمت مفید ترین را کلیک کنید اساتید بزرگی ریویو کرده اند که پاسخ بسیار سوالات در ایشان موجود است .
نیز همه ی عطرهای دیگر .
پرسش دیگری بود در خدمت ام .
19 آذر 1400 پاسخ تشکر
15 تشکر شده توسط : عباس بهرامی صادق اف
با سلام خدمت شما کامبیز جان ممنونم بابت توضیحات استادانه شما که هر عطر رو بصورت مختصر و نکات ریز انهارو بیان میکنید و مو رو از ماست بیرون میکشید و اینطوری من رو از شک و تردید در می اورید و راه ساده ای برای انتخاب عطر در اختیارم میگذارید ارادتمند شما

توصیه های اخرتون رو هم‌آویزه گوشم خواهم کرد متشکرم
19 آذر 1400 پاسخ تشکر
4 تشکر شده توسط : سلطان عطربازهای ایران و توران کامبیز سخی

5
رایحه
9
ماندگاری
9
پخش بو
8
طراحی شیشه
اسیب شناسی عطرهای نیش( یادداشتی براساس دیدگاههای شخصی)
اون طور که در متون اومده اصطلاح نیش در زبان فرانسه به معنای طاقچه فرورفته در دیوار که معمولا محل قرار دادن اشیا تزیینی و عتیقه بوده هست.اما در دنیای عطر عنوان نیش به عطرهایی اطلاق میشه که برای مشتری های خاص در تیراژ محدود و باکیفیت بالاو عمدتا با دید هنری تولید میشن .
البته همیشه در تاریخ عطر سازی بخشی از تولیدات عطر اختصاص به قشر خاص داشته که همون عطرای لوکس بودن.اما مفهوم عطرهای لوکس جدای از عطرهای نیش هست. عطرهای لوکس عطرهایی هستن که با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و گرون قیمت و طبیعی و بعضا کمیاب برای قشر مرفه ساخته میشدن و میشن و تو این عطرها بحث دید هنری و کانسپت چندان مطرح نیست.
( به نقل از منابع).
به عنوان مثال به نظر من خیلی از عطرای برند کرید تو این دسته قرار میگیرن.
اما از چند دهه پیش گروهی از عطرسازها در اعتراض به روند بازارگرایانه و مدگرایانه و تکراری برندهای عطر سازی راهشون رو از جریان حاکم بر این صنعت جدا کردن و سعی کردن رسالت هنری خودشون رو تو این زمینه ایفا کنن.
این گروه به دنبال خلاقیت و دید هنری در کنار کیفیت متریال و کیفیت ساخت در عطرسازی و پرهیز از تبلیغات و عوامفریبی بودن و حتی فک میکنم امروزه اساسنامه ای در باره این اهداف دارن که یکی از مفادش پرهیز از تبلیغات رسانه ای هست.( به نقل از منابع)
اما به نظر میاد این جریان هم دچار اسیب ها و انحرافات و بعضا سو استفاده ها و شیادی هایی شده که میخوام درباره شون صحبت کنم.

اسیب شناسی کانسپت:

اولین و مهمترین هدف از ساخت عطرهای نیش دید هنری و خلاقانه به مقوله عطر و بازکردن دریچه های جدید به ذهن مخاطب بود.
اما به نظر میرسه این قضیه دچار سو برداشت ها و سو استفاده هایی شده که دوست دارم بهش بپردازم.

فقدان ایده :تو عطرهای نیش ایده و خلاقیت هنری بر اولویت های اقتصادی برتری داره و بیان مفهوم نقش اساسی در روند شکل گیری عطر داره .
روند این ایده یابی کاملا بستگی به دیدگاه فکری عطار داره.خصوصا با توجه به اینکه تو سالهای اخیر افراد زیادی از رشته هایی مثل پزشکی و روانپزشکی( برند المپیک ارکیدس) موسیقی( فیلیپو سورچینلی) شیمی( گوالتیری) فلسفه و باستان شناسی( لورنزو ویلورسی) و.. اقدام به تاسیس برندهای نیش کردن.
اما بسیاری از برندهای به اصطلاح نیش در روند ساخت عطرای نیش در وهله اول فاقد ایده خلاقانه و مفهومی هستن و بعضا ایده رو از سایر برندها کپی میکنن. نمونه بارز این رویکرد رو تو برند مارلی میشه دید. البته طرز فکری هست که میگه تقلید خوب بهتر از خلاقیت بد هست. اما خوب این نگاه به نظرم تو جریان عطرسازی نیش نمیتونه جایی داشته باشه چون معمولا مخاطب های عطرای نیش به دنبال پیدا کردن دریچه های جدید و مفاهیم جدید تو عالم عطر هستن.

ایده های در تضاد با کارکرد: همونطور که گفتم از نظر من هنر عطر هنری کارکردی هست( برخلاف هنرهای زیبا مثل نقاشی و موسیقی و..) و بعضی از ایده ها ذاتا با این کارکرد در تضاده.
به عنوان مثال شکی نیست که بشر ذاتا از روایحی مثل فضولات انسانی و ادرار و خون و ..بیزاره و این مساله ارتباطی به اموزش و تمرین و..‌نداره.به شخصه معتقدم که عطرهایی که بدون توجه به وجه کارکردی عطر ایده یابی شدن سرنوشتی جز فروش در حراجی یا دکانت فروشی ندارن.

ایده های مدگرایانه: از اولیه ترین اهداف جریان عطرسازی نیش پرهیز از تکرار و مقابله با روند بازارگرایانه و بدون خلاقیت جریان غالب عطرسازی بود.
اما به نظر میاد این جریان هم در برهه هایی در دام مدگرایی افتاده. زمانی ترکیبات امبری_ پچولی و بعد از اون روایح انیمالیک چرک(پرداخت پهنی چرم در کنار روایح اورینی) و حالا عود مد روز اکثر عطرهای نیش هستن.البته عطارها و برندهای معدودی هم هستن که به همین عناصر هم با دید تازه نگاه میکنن و تو همین چهارچوب ها مفاهیم تاز ای رو بیان میکنن.

ریسمان به اسمان دوختن: همونطور که گفتم از نظر من زبان عطر مثل هر هنر دیگه ای دارای حروف محدودی هست و محدودیت بیان در هنرهای کاربردی نسبت به هنرهای زیبا بسیار بیشتر هست.
بیان ایده هایی که در دنیای عطر ما به ازای بیرونی ندارن مثل بعضی ایده هایی که از ادبیات و سینما و..گرفته میشن بسیار سخته و در اکثر مواقع منجر به شکست میشه و انعکاس این ایده در نام عطر هم کمی به بیان ایده نمیکنه.مخصوصا اگه این ایده با کارکرد ((عطر)) در تضاد باشه. نمونه این ایده های ناموفق رو به نظرم میشه تو کارایی مثل فانتاموس از گوالتیری یا bot not today از سورچینلی دید.

اسیب شناسی ساختار:

دومین انگیزه شکل گیری جریان عطرسازی نیش ساخت عطرهای باکیفیت از متریال های باکیفیت برای مخاطب حرفه ای بود.
البته که امروزه امکان تهیه همه نت ها به صورت طبیعی وجود نداره اما تو همین شرایط هم تفاوت اساسی بین کارای برندای مختلف وجود داره.
عدم شفافیت نت ها( عدم وجود قابلیت تشخیص)، عدم ارتباط بین نت ها از اپنینگ تا درای داون،اغراق و تاکید بیش از حد روی یک نت و وجود بیش از حد عناصر سنتتیک و ازارنده و حساسیت زا از مواردی هستن که از ضعف در ساختار خیلی از همین عطرهای به ظاهر نیش حکایت میکنن.

اسیب شناسی شناختی:

مورد سوم که علاقه مندم راجع بهش صحبت کنم مربوط به ضعف شناختی مخاطب و سواستفاده بعضی برندها از این ضعف هست.
این ضعف نتیجه عدم اشنایی مخاطب با برندهای خوب و باکیفیت و از طرف دیگه درک ناقص از مفاهیم هنری هست.این عامل دستمایه ای شده که بعضی از برندها و عطارها از این قضیه نهایت سو استفاده و شیادی رو بکنن و به زور تبلیعات بعضی کارای بی هویت رو با یه داستان ساختگی یا اتصال به یه خاندان سلطنتی در قالب یه شیشه زیبا و مفهومی با قیمت نجومی به خورد مخاطب میدن.
یه خطای شناختی معمول دیگه به نظر من اینه که بعضا موفقیت عطار تو یک کار و یک برند باعث میشه که مخاطب در برابرسایر اثار اون عطار یابرند مقهور بشه و سعی در تایید همه اون اثار کنه.
چیزی که من به تجربه متوجهش شدم اینه که موفقیت تو هر گروه بویایی و هرسبک برای هر برند و هر عطار بسیار زمان بر و هزینه بره و بسیار بعیده که یک برند یا عطار بتونه تو همه گروهها و سبک های بویایی کارای خیلی موفقی ارائه بده. معمولا هر برند با یکی دو کار موفق تو یه سبک معروف میشه و سایر کارای اون برند معمولا به موفقیت اون یکی دو کار شاخص نمیرسن.البته این مساله به تفاوت های فکری و استعداد و قابلیت های فردی عطار و سیاست های کلی برند هم ارتباط اساسی داره.
پوزش به خاطر طولانی شدن
13 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
28 تشکر شده توسط : nazanin Mehdi
درود بر آرشیتکت گرامی
استادِ بزرگ واقعا لذت می برم از این نقدهای شما. از این متن بسیار مشتاق شدم درباره ی آثار لورنزوویلوروسی.
چنانچه پیش از این امیرِ بزرگوار هم بهم توصیه کرده بود درباره ی کارهای ویلوروسی.
برقرار باشی
13 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
5 تشکر شده توسط : علی شهرابی F E
درود بر پارسی کبیر. خوشحالم که مطلب مورد توجه تون واقع شد.
13 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
1 تشکر شده توسط : پارسی
مقاله زیبا و کاربردی دیگری از جناب آرشیتکت
مقاله ای کاملا صحیح خصوصا آسیب شناسی شناختی اینروزها روبروتریم .
تحسینی دیگربار تقدیم شما .
13 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
3 تشکر شده توسط : عباس بهرامی حکایت دوست
درود و عرض تشکر جناب سخی.توجه و تحسین شما دوستان باعث افتخاره.
13 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : کامبیز سخی پارسی
جناب ارشیتکت عزیز بسیار ممنون از اینکه وقت گرانبهاتون رو در اختیار اعضای گروه میزارید مثل همیشه عالی بود و به شخصه بهره بردم. این حجم از اطلاعات در زمینه های مختلف با چنین انسجام فکری قابل تحسینه
14 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
1 تشکر شده توسط : architect
درود و عرض تشکر جناب ارجمندی .
خوشحالم که نقد از زاویه هنر به مقوله عطرهای نیش براتون جالب بود.
14 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : مهدی ارجمندی پارسی
عالی بود. تشکر که وقت گذاشتی و برداشت های ارزشمندت رو با همگان در میان گذاشتی.
برای اون بحث خطاهای شناختی هم منو به وجد آوردی...
یه جورایی دانش و تخصص من باهاش مرتبط هست :-)
امیدورام با توجه به این شرایط سخت تست عطر و تهیه کلکسیون عطر، تجارب و نظراتمون رو با هم مبادله کنیم تا به خرید هم کمک کنیم.
من به شخصه واقعا از نظرات شما و سایر عزیزان بهره میبرم.
آرزوی موفقیت برای شما و همه عزیزانی دارم که برای شفاف سازی و کمک به تصمیم گیری، وقت میذارن.
15 اردیبهشت 1400 پاسخ تشکر
2 تشکر شده توسط : architect پارسی
درود جناب آرشیتکت.یکی از بهترین مطالبی که درباره‌ی عطر به زبان فارسی خوانده‌ام
03 آذر 1400 پاسخ تشکر
4 تشکر شده توسط : سلطان عطربازهای ایران و توران alireza  xx

عطر امضای یاره؛ فارغ از این موضوع هیچ رایحه ای در جهان به اندازه این کار مست و مسخم نمی‌کنه! الهی که پاینده باشه❤
10 اسفند 1399 پاسخ تشکر
4 تشکر شده توسط : MAHMOUD Salman Ketabchi

Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟