سلام به همه دوستان عزیز ضمن عذر خواهی بابت اینکه بعد از سوال درباره عطر تنباکویی مجدد دارم سوال میپرسم. بنده متوجه شدم در بسیاری از عطر ها از تونکا استفاده میشه و چند جایی در منابع فارسی و انگلیسی خوندم که در برخی عطرها به وسیله نوشیدنی الکلی ``رام`` از اون اسانس گیری میشه میخواستم بدونم این موضوع تا چه حد حقیقت داره. البته در منابعی هم خوندم که به وسیله الکل هم اینکار صورت میگیره و البته کومارین به صورت سنتتیک هم در آزمایشگاه ساخته میشه. متاسفانه اگر با رام اسانس گیری انجام بگیره اون عطر رو در بسیاری اعمال مذهبی مثل نماز یا حضور در زیارتگاه ها نباید استفاده کرد. سپاسگذارم.
آقا احسان عزیز
تمامی ی ادکلن ها ( این اسمی عامیانه است ) حاوی ی الکل هستند و اگر آنگونه بنگریم همه ی ادکلن ها حرام میشوند !
در هیچ عطری مشروبات الکلی به آن معنی استفاده نمیشود بلکه رایحه ی آزمایشگاهی ی آن است که کوچکترین مشکل شرعی ندارد .
خوردن مشروبات مشکل شرعی دارد و نه بوییدن آنها .
حتی اگر به اشتباه هم ادکلن های حاوی ی اینگونه روایح را نجس فرض کنیم ، بخوبی میدانیم که هر نجاستی به محض خشک شدن پاک میشود .
چندین سال قبل دوستی در این مورد پرسشی پرسید و تحقیقاتی درین خصوص کردم که نتیجه اش این شد :
هیچ ادکلنی نجس نیست با وجودیکه در همه ی ادکلن ها الکل موجود است .
هیچ نگران نباشید و با خیال راحت و دل پاک از این زیباترین نعمت خداوند مهربان مان بهره ببرید .
پرلذت باشید انشاله
آقا احسان عزیز
تمامی ی ادکلن ها ( این اسمی عامیانه است ) حاوی ی الکل هستند و اگر آنگونه بنگریم همه ی ادکلن ها حرام میشوند !
در هیچ عطری مشروبات الکلی به آن معنی استفاده نمیشود بلکه رایحه ی آزمایشگاهی ی آن است که کوچکترین مشکل شرعی ندارد .
حتی اگر به اشتباه هم ادکلن های حاوی ی اینگونه روایح را نجس فرض کنیم ، بخوبی میدانیم که هر نجاستی به محض خشک شدن پاک میشود .
چندین سال قبل دوستی در این مورد پرسشی پرسید و تحقیقاتی درین خصوص کردم که نتیجه اش این شد :
هیچ نگران نباشید و با خیال راحت و دل پاک از این زیباترین نعمت خداوند مهربان مان بهره ببرید .
پرلذت باشید انشاله
باسلام و تشکر از جناب سخی که وقت گذاشتن. حق با شماست الکل از نظر شرعی نجس نیست ولی نوشیدنی های الکلی مثل شراب و ودکا و رام و ... نجس هستن. بنده در چند منبع خارجی و یک منبع داخلی خوندم که به صورت سنتی برای استخراج کومارین از تونکا اون رو در رام میخوابونن در این صورت نجس میشه! البته شخصا حدس میزنم در حال حاضر این کار رو توی عطرهای صنعتی انجام ندن چون در جاهایی خوندم که با الکل هم این کار انجام میشه یا به صورت سنتتیک هم کومارین ساخته میشه (و در این صورت هزینه کمتری داره). فقط خواستم بدونم تا چه حد صحیح و همه گیر هست این موضوع
- البته اگه ما در این گونه موارد اگه یقین به نجاست نداشته باشیم اون عطر پاکه.
آقا احسان عزیز
پرلذت باشید انشاله
البته باید بگم که بنده از چند مرجع پاسخ گویی به سوالات شرعی درباره ادکلن پرسیدم و پاسخ این بود که اگر یقین به نجاست نداشته باشید نجس نیست. بازهم ممنونم از جناب سخی عزیز و دوست داشتنی.
البته باید بگم که بنده از چند مرجع پاسخ گویی به سوالات شرعی درباره ادکلن پرسیدم و پاسخ این بود که اگر یقین به نجاست نداشته باشید نجس نیست. بازهم ممنونم از جناب سخی عزیز و دوست داشتنی.
عزیز من اید جناب احسان
من خود نماز میخوانم با عشق !
اگر میشد عطر هم میخوردم از بس عاشق عطورم :)
و بگذار خیالت را راحت کنم :
اکنون حتی عطرهای بیست و چند میلیونی هم سنتتیک اند !
داستان مواد طبیعی در عطرها تمام شد و به تاریخ پیوست ! مگر عده ای بسیار قلیل آنهم به درخواست و سفارش یا سیاست برند یا تقاضای جمعی ی مشتریان همیشگی و خاص برخی برند .
امروزه بحث بر سر این است :
در کدامین عطرها از مواد سنتتیک درجه ی کیفی ی ممتاز و عالی استفاده میشود یا در کدامین دیگر با کیفیت ضعیفتر ؟
هر ماده ای ، سنتتیک یا همان آزمایشگاهی ی سالم و ممتاز اش بسیار قوی تر ، دلنشین تر ، ماندگار تر و پر پخش تر است . ایضا چندین برابر ارزانتر . مگر برندی بخواهد با قیمت گزاف به روش های سنتی عطر بسازد و سپس در رقابت قیمت به رقبا ببازد و ورشکسته شود که هم از عقل سلیم به دور است و هم از اشتهای سیری ناپذیر برندهای دیزاینر !
تک و توک نیش ها کماکان ادامه میدهند تا یواش یواش آنها نیز خسته شوند .
نمیشود برعکس جریان رود شنا کرد . خستگی و خطر غرق شدن دارد !
خلاصه که نگران نباش . شاید یک روزی دو نفری جام بر هم کوبیدیم و به سلامتی ی هم و دیگر دوستانمان عطری نوشیدیم :)
مرا نیز دعا کن لطفا در خلوت و در دل با خدای بزرگ مهربانمان !
با ارادت
عزیز من اید جناب احسان
من خود نماز میخوانم با عشق !
اگر میشد عطر هم میخوردم از بس عاشق عطورم :)
و بگذار خیالت را راحت کنم :
اکنون حتی عطرهای بیست و چند میلیونی هم سنتتیک اند !
داستان مواد طبیعی در عطرها تمام شد و به تاریخ پیوست ! مگر عده ای بسیار قلیل آنهم به درخواست و سفارش یا سیاست برند یا تقاضای جمعی ی مشتریان همیشگی و خاص برخی برند .
امروزه بحث بر سر این است :
در کدامین عطرها از مواد سنتتیک درجه ی کیفی ی ممتاز و عالی استفاده میشود یا در کدامین دیگر با کیفیت ضعیفتر ؟
هر ماده ای ، سنتتیک یا همان آزمایشگاهی ی سالم و ممتاز اش بسیار قوی تر ، دلنشین تر ، ماندگار تر و پر پخش تر است . ایضا چندین برابر ارزانتر . مگر برندی بخواهد با قیمت گزاف به روش های سنتی عطر بسازد و سپس در رقابت قیمت به رقبا ببازد و ورشکسته شود که هم از عقل سلیم به دور است و هم از اشتهای سیری ناپذیر برندهای دیزاینر !
تک و توک نیش ها کماکان ادامه میدهند تا یواش یواش آنها نیز خسته شوند .
نمیشود برعکس جریان رود شنا کرد . خستگی و خطر غرق شدن دارد !
خلاصه که نگران نباش . شاید یک روزی دو نفری جام بر هم کوبیدیم و به سلامتی ی هم و دیگر دوستانمان عطری نوشیدیم :)
مرا نیز دعا کن لطفا در خلوت و در دل با خدای بزرگ مهربانمان !
با ارادت
سپاس از توجه و توضیحات جناب سخی گرانقدر امیدوارم همیشه سربلند و پیروز باشید♥️