سلام و احترام خدمت عطر دوستان عزیز و بخصوص استاد سخی عزیز،
اجازه بدید همین ابتدا بابت جسارت پیش رو عذر خواهی کنم ممکنه بعضی از دوستان این درخواست بنده رو گستاخی تلقی کنن که از همین الان پوزش میطلم و اطمینان میدم که مطلب حاضر از روی ذوق و شور و علاقه نوظهورم به هنر عطر است و نه چیز دیگر. نمیدونم این علاقه ناشناخته یهو سر از کجا در آورده و دلیلش چی میتونه باشه اما مدتی است که بنده علاقه شدیدی به عطر و دنیای آن پیدا کردم و از همین رو نیز تصمیم به باز کردن یه ادکلن فروشی کردم، اما از اونجایی که بنده تقریبا که چه عرض کنم در واقع هیچ اطلاعات و دانش و تجربه ای در این زمینه ندارم بسیار سر در گم هستم، خب ممکنه بفرمایید که با این اوضاع اصلا چرا میخواهید وارد این کار شوید و ریسک ورشکستگی کنید، راسیتش خودم هم نمیدونم، فقط همین رو میدونم که بنده تا به حال در مورد هیچ موضوعی این شور و شوق رو نداشتم و واقعا خودم هم سورپرایز شدم به هین دلیل میخوام هر طور شده وارد این بیزینس که چه عرض کنم هنر شم، و اینجاست که با سایت عطرافشان و و برخی عطر شناس های عزیز از جمله آقای سخی عزیز آشنا شدم، خواستم جسارت کنم و از شما به عنوان افراد کاردیده و متخصص کمک بخوام. اگر بزرگواری کردید خواستید جواب این بنده ناشناس و حقیر رو بدید بنده 2 مسله زیر رو مطرح میکنم که راهنمایی در این زمینه یک دنیا برای بنده مفید و پر معنا خواهد بود؛ اگر هم صلاح بر این دانستید که پیام رو پاسخ ندید که بنده عمیقا از شما بابت این گستاخه پوزش میطلبم. و اما مسله پیش رو، اول اینکه بنده در یک شهر حدود 200.000 نفری زندگی میکنم و از اونجایی که آشنایی با عطر و ادکلن ندارم سر در گمم که در واقع چه مدل و چه تعداد ادکلن سفارش بدم اینکه رینج قیمتی رو کجا بذارم و با توجه به تخصص و تجربه شما کدوم شرکت ها عطرهای با کیفیت اما قیمت مناسب دارن. و مسله دوم در واقع تهیه عمده ادکلن ها است اینکه اگر منبع و یا راهنمایی در این زمینه هم داشته باشید بنده یک دنیا ممنون خواهم بود. اگر احیانا شانس با بنده یار بود و استاد سخی تصمیم بر پاسخدهی داشتند و در صورت نیاز، بنده اطلاعات تکمیلی رو میفرستم خدممتون.
مخلص شما،
سلام و درود
بهتره از تعداد کم شروع کنی چون جمعیت شهرتون کمه
اگه مغازه از خودت باشه خیلی بهتره
معمولاً تو این جوامع کوچک بیشتر از ادکلن های اماراتی و ایرانی استفاده میکنن پس بهتره از جکساف،فراگرنس ورد،ریو کالکشن،لطافه،رصاصی و اجمل در اولین بار استفاده کنی یا دیگه فوقش چنتا دیزاینری ارزون مثه بنتلی ها و لالیک،دیویدوف،دانهیل و ...
حتما برای مشتری ها عطر رو تست کنید و مثه بعضی فروشندگان که میگه از رو ظاهر خرید کن نباشید
خلاصه از کم شروع کنید و کم کم بالا برید که احتمال ورشکستگی کمتر باشه🤝
سلام و درود
بهتره از تعداد کم شروع کنی چون جمعیت شهرتون کمه
اگه مغازه از خودت باشه خیلی بهتره
معمولاً تو این جوامع کوچک بیشتر از ادکلن های اماراتی و ایرانی استفاده میکنن پس بهتره از جکساف،فراگرنس ورد،ریو کالکشن،لطافه،رصاصی و اجمل در اولین بار استفاده کنی یا دیگه فوقش چنتا دیزاینری ارزون مثه بنتلی ها و لالیک،دیویدوف،دانهیل و ...
حتما برای مشتری ها عطر رو تست کنید و مثه بعضی فروشندگان که میگه از رو ظاهر خرید کن نباشید
خلاصه از کم شروع کنید و کم کم بالا برید که احتمال ورشکستگی کمتر باشه🤝
آقای مرسدس عزیز، یک دنیا تشکر از اینکه وقت گذاشتین و راهنمایی کردید، حتما سعی میکنم برند هایی که لیست کردین رو مطالعه و تهیه کنم ، یک سوال، آیا اصلا برند ایرانی با کیفیت در زمینه ادکلن هم داریم ؟
باز هم تشکر
آقای مرسدس عزیز، یک دنیا تشکر از اینکه وقت گذاشتین و راهنمایی کردید، حتما سعی میکنم برند هایی که لیست کردین رو مطالعه و تهیه کنم ، یک سوال، آیا اصلا برند ایرانی با کیفیت در زمینه ادکلن هم داریم ؟
باز هم تشکر
با کیفیت نه اما نسبت به بقیه برند های ایرانی ژکساف بهتره،عطر های خطی و ساده اما ماندگاری و پخش خوبی داره
جناب نیکدل سلام
متشکرم بابت لطف بزرگوارانه تان به این حقیر
این یکی از بزرگترین آرزوهای من است . شک ندارم زمانی که عشق پشت هر شغلی باشد شخص از سد مشکلات عبور میکند به شکیبایی و کوشش و طلوع موفقیت را به نظاره خواهد نشست !
اولا عطرفروشی ی تنها تاسیس نکن بلکه آرایشی بهداشتی
غرفه ی آرایشی تو را سرپا نگه خواهد داشت تا غرفه ی معطرات پا بگیرد
ابتدا از عمده فروشی ی شهرتان تعدادی از برندهای ایرانی اما خوب را تهیه کن . این مورد مستلزم شناختی گسترده است که باید بابت اش مطالعه و تحقیق و پرس و جو کنی .
کوشش کن به شرکت ها و برندها مستقیما متصل شوی از طریق تماس تلفنی و خرید بی واسطه .
شک نکن قیمت منصفانه تو را مشهور خواهد کرد . بر اساس فاکتور خرید کار و فروش کن نه بر اساس قیمت روز . این مورد زمان میبرد اما فونداسیون معروفیت تو را به بهترین و قدرتمندترین حد ممکن خواهد ساخت .
بنویس که سفارشات عطرهای اصیل پذیرفته میشود .
در مرحله ی بعد عطرهای اماراتی و ترک را اضافه کن .
مهمترین مساله : نگذار پای حتی یک عطر تقلبی در فروشگاه ات باز شود حتی اگر برایت پرسود باشد !
آهسته آهسته عطرهای اصیل ، ارزان اما ارزشمند را که مردم متوسط شهر ات قدرت خرید آنها را دارند تهیه کن .
شب و روز راجع به عطرها مطالعه کن . مهمترین بخش این است که تو راجع به همه ی عطرها اطلاعات داشته باشی .
باید بدانی هر شخص ، چه عطری برایش مناسب است و به صرفه ترین عطر اما بهترین عطر برای او کدام است . بگذار پیشنهاد خودش را مطرح کند لیکن تو نیز آنچه برایش بهتر است را بازگو کن .
این یک علم و تجربه ی مهم است که از هر صد فروشنده ی عطر تنها یک نفر دارد ! تازه با خوشبینی یک در صد را گفتم !
علم فروشندگی چیزی دیگر است . کتب این علم را در موازات با علم معطرات و فروشندگی ی معطرات کسب کن به مطالعه ، تحقیق و تجربه .
معمولا کسی که قرار است خیلی موفق باشد در هر کاری ، برایش دیر شرایط استارت فراهم میشود ! چرا ؟ چون قرار است ره طولانی را در اندک زمان بپیماید ! این علم تعادل است ! ما بقی زود استارت میزنند اما دیر به این مقصد میرسند و با گذشت زمان و کسب تجربه ! هیچ کار این دنیا تصادفی نیست ! باید زمان اش برسد و این زمان توسط امور اداری ی دقیقی محاسبه و به انجام میرسد !
بسیاری از دوستان عطرفروش ام بقول خودشان به راهنمایی های من ِ نادان وابسته اند حال آنکه خودم در گرداب فقر در حال غرق شدن ام :) تا زمانیکه این توازن به چهره ی دیگری تغییر ماهیت دهد و نوع ماموریت ام تغییر کند انشاله !
همه میگویند تو بهترینی درین کار اما ضعیف ترینی و این را نمیفهمیم ! اما خودم خیلی خوب میفهمم چرا !!
در هر کاری موفق بودم اما ادامه ندادم ، چرا ؟ چون علاقه نداشتم اما کاری را که به نهایت عاشقش هستم اصلا شروع نمیشود ! چرا ؟ چون موفق ترین خواهم بود ! پس باید زمان کوتاهی انجام شود نه مثلا سی سال ! شاید هم هیچوقت نشود و آرزو به گور برم همچون بسیاری دیگر ! کسی چه میداند :)
اینها را گفتم که وقتی مشکل یا موردی پیش می آید همچون دیگران فکر نکنی و از جمیع جهات خصوص از بالا به آن نگاه کنی و به چیزهایی فکر کنی که دیگران نمیکنند !
ضامن موفقیت تو اینها هستند : عشق ، علاقه ، تحقیق ، مطالعه ، خداترسی ، ایمان به نظارت خدا ( نان را با کور میخوری خدا را منظور بدان ! ) ، مردم داری ، آنچه بر خود میخواهی بر مردم بخواه ، علم فروشندگی ، علم روانشناختی ، شناخت سلائق مردم و مشتریان ات ، شناخت کامل عطور ، اتصال به سرچشمه و حذف واسطه ، نظم در کار ، زیبایی ی فروشگاه ، شیک پوشی ی خودت ، معطریت خودت و فروشگاه ات و در انتها ادب و لبخند :)
موفق باشی انشاله
استاد سخی عزیز،
اجازه دهید یک دنیا تشکر کنم از بابت وقتی که از گنجینه زمان خود گذاشتین و به این بنده حقیر راهنمایی دادین. جالب است به مسله دوگانه کردم بیزینس (آرایشی) اشاره کردید چون اتفاقا خود بنده نیز همین نیت رو داشتم ولی انگار این مسله که ادکلن و عطر اصولا دیر پا هستن مسله ای شناخته و قبول شده است. توصیه شما در باره راه ندادن جنس تقلبی رو صد در صد سر لوحه کار خودم قرار میدم و امیدوارم بتونم در مقابل طمع و وسوسه های دنیوی نیز این قول رو زنده نگه دارم. باعث تعجب بسیار بنده هست که شخصی به استادی شما هیچ وقت دست به کار نشده الحق که این هنر و بیزینس نیازمند افرادی مثل شما هست و همینطور که خود شما فرمودین 99 درصد عطر فروش ها اصلا توان و تخصص تجزیه و تحلیل سلایق و علایق مشتری، و عطرها رو ندارن و نهایتا بتونن عطر رو تست کنن و با چرب زبونی شما رو متقاعد به خرید کنند، عاری از هر گونه عمیق اندیشی و تفکر . به امید خدا شما هم به آرزوتون خواهید رسید کار های عظیم همیشه زمان بیشتری نیاز داشتن تا جامه عمل به خود بگیرند. اگر جسارت نباشه بنده 2 سوال رو هم بپرسم که اگر جناب عالی یا از دیگر دوستان بتونن کمک کنن ممنون میشم، اول اینکه بنده اصلا قصد ندارم دکنت عطر برای فروش داشته باشم و میخواستم بدونم آیا این مسله درست هست و مشکل ساز نمیشه ؟ و دوم اینکه فرمودین از شرکت های ایرانی خوب شروع کنم بنده تا حدی که پرس و جو کردم و در اینترنت تحقیق کردم تعریف و تمجیدی از هیچ شرکت ایرانی در زمینه ادکلن ندیده و نشنیدم، اگر شما استاد عزیز اگر برند خاصی چه ایرانی چه اماراتی و ترک که ترکیبی از کیفیت و قیمت مناسب رو داشته باشه بتونید معرفی کنید یک دنیا ممنون و سپاسگذار خواهم بود، البته شما همین الانش هم لطف و بزرگواریتون رو به عطر دوستان ثابت کردین.
یک دنیا سپاس
استاد سخی عزیز،
اجازه دهید یک دنیا تشکر کنم از بابت وقتی که از گنجینه زمان خود گذاشتین و به این بنده حقیر راهنمایی دادین. جالب است به مسله دوگانه کردم بیزینس (آرایشی) اشاره کردید چون اتفاقا خود بنده نیز همین نیت رو داشتم ولی انگار این مسله که ادکلن و عطر اصولا دیر پا هستن مسله ای شناخته و قبول شده است. توصیه شما در باره راه ندادن جنس تقلبی رو صد در صد سر لوحه کار خودم قرار میدم و امیدوارم بتونم در مقابل طمع و وسوسه های دنیوی نیز این قول رو زنده نگه دارم. باعث تعجب بسیار بنده هست که شخصی به استادی شما هیچ وقت دست به کار نشده الحق که این هنر و بیزینس نیازمند افرادی مثل شما هست و همینطور که خود شما فرمودین 99 درصد عطر فروش ها اصلا توان و تخصص تجزیه و تحلیل سلایق و علایق مشتری، و عطرها رو ندارن و نهایتا بتونن عطر رو تست کنن و با چرب زبونی شما رو متقاعد به خرید کنند، عاری از هر گونه عمیق اندیشی و تفکر . به امید خدا شما هم به آرزوتون خواهید رسید کار های عظیم همیشه زمان بیشتری نیاز داشتن تا جامه عمل به خود بگیرند. اگر جسارت نباشه بنده 2 سوال رو هم بپرسم که اگر جناب عالی یا از دیگر دوستان بتونن کمک کنن ممنون میشم، اول اینکه بنده اصلا قصد ندارم دکنت عطر برای فروش داشته باشم و میخواستم بدونم آیا این مسله درست هست و مشکل ساز نمیشه ؟ و دوم اینکه فرمودین از شرکت های ایرانی خوب شروع کنم بنده تا حدی که پرس و جو کردم و در اینترنت تحقیق کردم تعریف و تمجیدی از هیچ شرکت ایرانی در زمینه ادکلن ندیده و نشنیدم، اگر شما استاد عزیز اگر برند خاصی چه ایرانی چه اماراتی و ترک که ترکیبی از کیفیت و قیمت مناسب رو داشته باشه بتونید معرفی کنید یک دنیا ممنون و سپاسگذار خواهم بود، البته شما همین الانش هم لطف و بزرگواریتون رو به عطر دوستان ثابت کردین.
یک دنیا سپاس
متشکرم جناب نیکدل و سلام
در خصوص فروش دکانت و تاثیر عدم فروش آن :
خیر . دکانت فروشی مبحثی دیگر است . اگر هم بخواهید انجام دهید باید سالهایی از کسب تجربه ی شما گذشته باشد .
عطرها همگی تستر دارند منتهی جدیدا تسترها را هم میفروشند . میتوانید سمپل عطرها را هم تهیه کنید بجهت تست مشتری ها .
میتوانید از عطرهای ایرانی کمک بگیرید برای اینکه مشتری با حدود رایحه و گروهبندی ی آن آشنا شودو سپس تفاوت های این دو را ( عطر اصلی و عطر مشابه تست شده ) شفاها تشریح کنید .
اجازه ی تست از عطرها ندهید زیرا آنها را خواهید فروخت و اگر حتی یک میل از عطر به این دلیل کاسته شود درست نیست . یکی از آنها را باز کنید و یک پاف در درب آن افشان کنید تا حدود رایحه مشخص شود هرچند که این کار تنها رایحه ی پایه را تا حدودی نمایان میکند .
برندهای ایرانی : تعداد این برندها اکنون بسیار است . در بین همه ، خوب و بد پیدا میشود . متعاقبا بپرسید تا تعدادی را نام ببرم . اجالتا برندهای ژکساف و مانتره عطرهای خوبی دارند . در بین دیگر برندها هم تک و توک کارهای ارزشمند پیدا میشود . دوره ایست . یعنی در هر زمان یک شرکت بهتر عمل میکند لیک ژکساف و مانتره در طول زمان بهتر بوده اند . در تست هایی که داشته ام این دو شرکت نمره ی قبولی گرفته اند . لیست بلند بالایی موجود است از برندهای ایرانی ی خوب یا عطرهای خوب در برندهای دیگر . بعدا بپرسید اگر زنده بودم و هنوز حاضر بودم در این خانه عرض خواهم کرد . مثلا قبلا شرکت آسمانتوس که در تبریز پک میشد تک و توک کارهای خوبی داشت .
برندهای ترک : سن سیرو بهترین است لیک الان فقط کپی های ایرانی اش در بازار هست که ارزش ندارند مطلقا . برند رکسان هم خوب بود که الان خبری از حضورش ندارم .
برندهای بلژیکی : الان چند کار خوب بلژیکی با قیمت مناسب و ارزش خرید بالا در بازار هست . اجالتا بهترین است از همه نظر در بین عطرهای ارزان .
عطرهای کوبا پاریس خوب اند .
دو استاد داریم در عطرافشان که تسلط کافی دارند بر دو گروه از عطرهای خوب :
جناب سرافرازی ( آرشیتکت ) بر برندهای اروپایی ی ارزان و ارزشمند
و جناب اسعدی بر کل عطرها و برندهای اماراتی
این دو تن میتوانند بهترین مرجع و کمک باشند برای شما بجهت تهیه ی بهترین های ارزانی که هم ارزشمند اند و هم در بورس فروش و سلیقه و تقاضای خریداران عطور اند .
دایره ی عطور اماراتی با توجه به دارا بودن بیشترین میزان فیک بیش از سایر برند نیاز به دقت و توجه و مشاوره ی جناب اسعدی دارند .
انشاله موفق باشید . این حقیر را نیز حین گفتگو با خدا دعا کنید . متشکرم
سپاس فراوان از شما استاد گرامی،
راهنمایی های شما بنده رو مطمنا در مسیر درست هدایت خواهند کرد، اگر عمری باقی باشه و این عزیزانی که نام بردید هم اندازه شما دست و دلباز باشند در مهر و محبتشان، حتما از تبحر و تخصص اونها نیز استفاده خواهم برد. اینطور که پیداست تمرکزم رو باید بذارم روی برند های اماراتی و اروپایی خوش قیمت و با کیفیت. بار دیگر ممنونم از لطف شما استاد گرامی،
محتاج دعا
سپاس فراوان از شما استاد گرامی،
راهنمایی های شما بنده رو مطمنا در مسیر درست هدایت خواهند کرد، اگر عمری باقی باشه و این عزیزانی که نام بردید هم اندازه شما دست و دلباز باشند در مهر و محبتشان، حتما از تبحر و تخصص اونها نیز استفاده خواهم برد. اینطور که پیداست تمرکزم رو باید بذارم روی برند های اماراتی و اروپایی خوش قیمت و با کیفیت. بار دیگر ممنونم از لطف شما استاد گرامی،
محتاج دعا
به مراتب و بارها ازین حقیر ، داناتر ، تواناتر و سخی تر اند در بذل دانش و هدیه ی تجربه و کمک .
پردانش های متواضع و سخی طبع کم اند خصوص در این برهه از زمان و خداراشکر همگی به تراکم جمع اند درین خانه که اسباب سعادت دانشجویانی اند که درین هنر ورود کرده اند .
نامبردگان ایضا دیگر اساتید این خانه از زن و مرد همگی به کمک پیشرو اند .
و از همین است که خداراشکر ایام خدمتگذاری ی حقیر رو به پایان است .
به مراتب و بارها ازین حقیر ، داناتر ، تواناتر و سخی تر اند در بذل دانش و هدیه ی تجربه و کمک .
پردانش های متواضع و سخی طبع کم اند خصوص در این برهه از زمان و خداراشکر همگی به تراکم جمع اند درین خانه که اسباب سعادت دانشجویانی اند که درین هنر ورود کرده اند .
نامبردگان ایضا دیگر اساتید این خانه از زن و مرد همگی به کمک پیشرو اند .
و از همین است که خداراشکر ایام خدمتگذاری ی حقیر رو به پایان است .
استاد عزیز سلام و خسته نباشید
این پاسخ رو در قسمت نظرات یکی از عطر های مهران مدیری ثبت کردم که مدیر رد کردند و فرمودند همینجا جایش بهتر است.
واقعا بنده هر بار که میخوام دست به دامن شما بشم کلی باید خجالت بکشم که باید مزاحم اوقات شما بشم ولی باز هم در همیشه دفتر نوت برداریم حاضره و هر جا کامنتی از شما ببینم حتما یک 2 نکته ای ارزشمند رو نصیب دفترم میکنم. در قسمت پرسش و پاسخ فرموده بودید تعدادی برند و عطر ایرانی خوب که چه عرض کنم اما قابل قبول و به صرفه وجود دارند و خواستم اگر پا از گلیم خودم دراز تر نمیکنم زحمت بکشید و معرفی کنید اگر چیز خاصی مد نظر دارید، و اینکه در بین لیست عطر های ارزان به تولیدات مهران مدیری و نوید محمدزاده برخورد کردم، خیلی خوشحال میشم اگر نظر تخصصی خودتون رو در مورد این 2 برند هم بشنوم
یک دنیا تشکر و امیدوارم روزی بتونم لطف و سخاوت شما رو جبران کنم.
استاد عزیز سلام و خسته نباشید
این پاسخ رو در قسمت نظرات یکی از عطر های مهران مدیری ثبت کردم که مدیر رد کردند و فرمودند همینجا جایش بهتر است.
واقعا بنده هر بار که میخوام دست به دامن شما بشم کلی باید خجالت بکشم که باید مزاحم اوقات شما بشم ولی باز هم در همیشه دفتر نوت برداریم حاضره و هر جا کامنتی از شما ببینم حتما یک 2 نکته ای ارزشمند رو نصیب دفترم میکنم. در قسمت پرسش و پاسخ فرموده بودید تعدادی برند و عطر ایرانی خوب که چه عرض کنم اما قابل قبول و به صرفه وجود دارند و خواستم اگر پا از گلیم خودم دراز تر نمیکنم زحمت بکشید و معرفی کنید اگر چیز خاصی مد نظر دارید، و اینکه در بین لیست عطر های ارزان به تولیدات مهران مدیری و نوید محمدزاده برخورد کردم، خیلی خوشحال میشم اگر نظر تخصصی خودتون رو در مورد این 2 برند هم بشنوم
یک دنیا تشکر و امیدوارم روزی بتونم لطف و سخاوت شما رو جبران کنم.
خواهش میکنم جناب نیکدل عزیز
خجالت چرا ؟ من اگر قابل باشم تا روزیکه حاضرم درین خانه بخدمت ، پاسخگوی پرسش های شما دوستان عزیزم هستم هرچند که حضورم دیگر درین خانه الزامی نیست که دوستان عزیز و کاربلد بیشماری به این خانه ورود کرده اند و مشغول به خدمت اند . من هم دیگر خسته کننده و تکراری شده ام :)
اجالتا مایل به ریویو عطرهایی که دوستشان دارم و از نظر من شایسته ی توجه و مطالعه و خرید اند نیستم و دیگر فقط میماند خاطرات ام از عطرها که بسیار است و حتی به نیم هم نرسیده اند از تعدد لیک خاطرات من جابجا میشود به صفحه ای که بصورت صحیح ( رعایت قواعد دستور زبانی ) درج نمیشوند و از سویی آن صفحات خواننده ندارد و عملا زحمت بیهوده میکشم و خود و جناب مدیرمان را خسته میکنم :)
دقایقی سر میزنم و تنها زنگوله ی بالای صفحه ( اطلاع رسانی ) را نگاه میکنم تا اگر درخواستی ازین حقیر نادان شده پاسخ گویم بخدمت و از سویی عزیزانی درین خانه دارم که موءظف و مکلف ام بحضور بدستور ایشان .
و اما پاسخ حضرتعالی :
هیچکدام ازین دو برند نامبرده ی شما خوب نیستند !
یعنی عطربازان نخواهند پسندید لیک شما هدفی دیگر دارید !
برای نیل به هدف شما که بناست فروشگاه عطر تاسیس کنید به امید و یاری ی خدای بزرگ و مهربانمان ، هر دو الزامی اند ! خصوص برای شهر کوچک شما که عمدتا خریدارانی عام دارد .
شرح و تفسیر نمیدهم فقط همین بگویم که وقتی از دید یک خریدار عام که علم عطربازی نمیداند لیک میتواند متعصب باشد از حیث فعالیت ایرانیان درین رشته ( که اتفاقا شما باید بر این مورد مانور دهید حتما ! ) نگاه کنید این دو برند باید پرفروش باشند و " شوند ! " خصوص در شهرهای کوچک این مورد بیشتر دیده میشود .
هر کدام به نوعی . نوید محمد زاده از دید اینکه عطاری ایرانی ست و شروع فعالیت کرده و نیازمند حمایت هموطنان است بجهت حصول موفقیت بر کارهای فاخر آتی و مهران مدیری از باب اینکه مشهور است و محبوب و کار بد به هموطنان تقدیم نخواهد کرد . اتفاقا صحیح هم همین است اگر از دید یک عطرباز ننگرید و این نکته را بدانید که هر دو برند بر عطربازان نظر نداشته اند بلکه بر خریداران عام و از پس این هدف برآمده اند و از دید ایشان کارهایی مطلوب و خوب اند .
برندهای دیگری هستند که نیم نگاهی هم بر عطربازان داشته اند لیک اجالتا برای شروع شما مناسب نیستند از حیث دو نکته :
اول قیمت و دوم اینکه شما هنوز نمیدانید چند درصد از مشتریان شما عطربازان اند .
مردم عام اگر بخواهند هزینه ی بیشتری کنند بر برندهایی همچون دیویدوف ، جوپ ، دانهیل ، لالیک یا امثالهم نظر خواهند کرد بدون شک !
شما تا شروع نکنید نخواهید توانست کشف کنید که بازار تقاضای شما چگونه است و چه هدفی دارد !
ماموریتی مهم به شما میدهم که انجام دهید :
تمامی ی عطرفروشی های شهرتان ( که عمدتا آرایشی و بهداشتی اند ) را سرکشی کنید و یک لیست از برندها و عطرهایی را که برای فروش دارند تهیه کنید . سپس به من بگویید تا بگویم باید چه کار کنید . ضمنا تراز و معدل قیمتی را نیز استخراج کنید . از سویی ارزانترین و گرانترین و از سویی معدل را از تعداد عطرها ( که در اصل تعداد تقاضا را معرفی میکند ) یادداشت کنید .
مهمترین کار شما برای شروع و موفقیت این است که : متفاوت باشید ! اما این تفاوت باید بسیار دقیق و فکورانه باشد ! یعنی باید تنها و تنها یک پله بالاتر بایستید در هنگام شروع ! سپس به شما خواهم گفت چه بگویید ، چگونه بگویید ، چگونه تبلیغ کنید و با چه سرعت و روشی پیش بروید و به چه نحو سبقت بگیرید به آهستگی و چطور سلیقه ی همشهریان خود را جهت دهی کنید تا پس از مدتی اولین نفر باشید و بهترین نفر !
سلیقه یابی و سلیقه دهی به مشتریان از اهم توانایی و موفقیت فروشندگان است خصوص در هنر که عطر نیز ازین دسته است .
هر کاری با تحقیق و مطالعه ( منظور مطالعه ی کتب یا سایت یا عطرها نیست ) و پیش بینی های قریب به صحت با موفقیت همراه است .
این حقیر به خیلی ها مشاوره داده ام در مشاغل مختلف . آنها که یا ترسیدند یا عقاید خود داشتند درجا زدند یا شکست خوردند و آنها که عمل کردند اکنون در راس رشته ی خود ایستاده اند . من تنها بر کسانی مشاوره میدهم که از نزدیک ناظر بر توانایی های ایشان خصوص در هوشیاری و قدرت بیان و توان تفهیم باشم . شما اولین اید که از راه دور این مشاوره میدهم و خواستم یادگار بماند برای شما و دیگر همه ی دوستانی که علاقمند بر این کار عزیز اند و حال که خودم نتوانسته ام و فعلا نمیتوانم حداقل حتی دوستان نادیده ام را هم درین خانه راهنمایی کنم .
کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی :)
طبیبی ام که بیماری ی خود درمان نتوانم کرد :) همچو خود تعدادی دیده ام که بر دیگران نردبان ترقی اند و دیگران از چاه خارج کرده اند و خود آن پایین ایستاده اند به تنگ نفس :)
تا خدا چه خواهد که برگ بی اذن اش نمی افتد . مادر مادرم میگفت : مهم نیست خدا چه زمان بدهد بلکه مهم این است که بهترین را بدهد که معمولا با تاخیر است خصوص بر آنانی که بر دیگران خیر میخواهند و نردبان ترقی ی دیگران اند ! البته من خود ملطوف لطف دیگرانی ام که فرستادگان خدایند چون فرشتگان !
این گفتم که خجالت نکشید ، تا آنجا که زنده باشم و توانا به پاسخ ، خواهم گفت به کمال میل و منت و اگر هم نبودم که عذر ام موجه است !
انشاله و به یاری ی خدای مهربانمان که شروع کنید و بهترین شوید در شهرتان .
یک کلید هم تقدیم کنم به باز کردن صندوق گنج :
نیت به خدمت کنید نه به موفقیت و شهرت و ثروت !
که آن سه ی موصوف از پس خدمت ، خود خواهند آمد به کمال و اگر بر هر یک از آن سه یا حتی هر سه توجه و نیت و شروع کنید اگر حتی برای مدتی بیابید ، کوتاه خواهد بود و هر سه از شما گرفته میشوند چون تنها ماءمن ایمن ، اعتبار است که تنها و تنها با خدمت و نیت خیر مهیا گردد و این مهم در گذر زمان محک میخورد پس از پایداری !
میتوانم در این مورد خاص یک کتاب بنویسم به سرگذشت ها و تجارب بیشمار تعداد نفرات از هر دو دسته که سرانجام بر این مهم واقف و استوار شدند ! این کلید رد نخواهد خورد
موفق باشید انشاله و عاقبت همه ی ما خوشبویان و دوستداران معطرات به خیر باد و به تجربه ی زیباترین روایح
که شادی ی نیل به آرزوها از اهم آنهاست