درود بر شما دوستان عزیز
میخواستم هر کدوم از شما عزیزان، اشتباهاتی رو که در طول دوران عطربازی (یعنی از زمانی که به خرید و تست عطرهای مختلف علاقه مند شدید تا حالا) در رابطه با خریدعطر، تست عطر، انتخاب، تغییر ذائقه، و... داشتید رو اینجا بنویسد.
تا هم خود شما و هم بقیه دوستان مخصوصاً افرادی که تازه وارد این دنیای زیبا شدن اون اشتباهات رو تکرار نکنند. چون حتی دوستان باتجربه و اساتید هم بالاخره باتجربه تر از خودشون هست و ممکنه همین الان هم اشتباهاتی رو انجام بدن که 5 سال بعد متوجه اش بشن
سلام و درود
منم با دوستمون در کامنت بالا خیلی موافقم اونجا که گفتند داشتن چهار عطری که دوستشون داری بهتر از بیست تا عطر که دوستشون نداری
اشتباه من اینجاست که فکر میکنم زیادی تو این دنیای ادکلن غرق شدم چون خیلی وسیع و آدم بدتر گیج میشه و مهم تر از اون پول هدر میره در حال حاضر دنبال گلچین کردن نهایت سه عطر برای فصول سرد و سه عطر برای فصول گرم هستم (ادکلن هایی که واقعا عاشقشون باشم) و تمام تا اونا تموم نشدن دیگه سراغ ادکلن دیگری نرم چون اصلا آدم دچار بحران انتخاب میشه من به شخصه اینجوریم و اذیت میشم همون داستان تی شرت زاکربرگ شده بهش میگن شما میلیاردری چرا همش یه سری تی شرت خاکستری میپوشی میگه نمیخوام وقتم و مغزم رو بزارم رو انتخاب اینکه چی بپوشم واقعا مغز آدم درگیر میشه آخرم ممکن چیزی که دوست داشتی رو نزنی برای اون شرایط و موقعیت پس بهتره سه تا کار درجه یک که عاشقشونی داشته باشی که هم بقیه اینجوری تورو با بوی مخصوص خودت میشناسن هم اینکه صرف جویی کردی هم مغزت راحته
اعتیاد به خرید بی رویه....
سلام و درود
منم با دوستمون در کامنت بالا خیلی موافقم اونجا که گفتند داشتن چهار عطری که دوستشون داری بهتر از بیست تا عطر که دوستشون نداری
اشتباه من اینجاست که فکر میکنم زیادی تو این دنیای ادکلن غرق شدم چون خیلی وسیع و آدم بدتر گیج میشه و مهم تر از اون پول هدر میره در حال حاضر دنبال گلچین کردن نهایت سه عطر برای فصول سرد و سه عطر برای فصول گرم هستم (ادکلن هایی که واقعا عاشقشون باشم) و تمام تا اونا تموم نشدن دیگه سراغ ادکلن دیگری نرم چون اصلا آدم دچار بحران انتخاب میشه من به شخصه اینجوریم و اذیت میشم همون داستان تی شرت زاکربرگ شده بهش میگن شما میلیاردری چرا همش یه سری تی شرت خاکستری میپوشی میگه نمیخوام وقتم و مغزم رو بزارم رو انتخاب اینکه چی بپوشم واقعا مغز آدم درگیر میشه آخرم ممکن چیزی که دوست داشتی رو نزنی برای اون شرایط و موقعیت پس بهتره سه تا کار درجه یک که عاشقشونی داشته باشی که هم بقیه اینجوری تورو با بوی مخصوص خودت میشناسن هم اینکه صرف جویی کردی هم مغزت راحته
سپاسگزارم سورنا جان
بله وقتی که عطرهات زیاد میشن واقعا گیج میشی برا انتخاب. انتخاب 3 عطر خوب تو کارهای خنک سخت نیست، اما مشکل انتخاب 3 کاریه که قراره برا پائیز و زمستون استفاده کنی، اینقدر که تنوع زیاده .
باعث افتخاره که عطرهایی رو که انتخاب کردی(اگه مشخص شدن) رو معرفی کنی بهمون
🙏
اعتیاد به خرید بی رویه....
ممنونم دانیال جان
تفاوت این اعتیاد با انواع اعتیادهای دیگه اینه که خیلی خیلی گرون تموم میشه برات😫
فرهاد عزیز سلام جوان رعنا
اول اینکه اشتباه در عطربازی اجتناب ناپذیر است !
خواسته یا ناخواسته !
ممکن است درست پیش روی لیک نتیجه اشتباه درآید !
تجربه یعنی : مواجهه و سپس عبور از رویدادهای ناخوشایند
پس شخص پرتجربه کیست ؟
کسی که بارها و بارها یا خواسته اشتباه کرده یا ناخواسته با رویدادهایی ناخوشایند روبرو شده !
از دیدن عطر تاااا استفاده همان عطر پس از ۴۰ سال نگهداری ، اتفاقات بسیاری درین مسیر حادث میشود !
اما عطرباز حرفه ای و عطربازی ی صحیح یعنی چه ؟
یعنی :
- اول : شناخت خود !
- سپس حیطه ی سلیقه خود
- اینکه چرا عطر میزنی و از عطر چه میخواهی ! این مهمترین بخش است ! چون پاسخ این پرسش میتواند از شرق تا غرب و زمین تا آسمان نوع عطربازی را تغییر دهد !
این بخش ایدئولوژیک بود که دید تو را روشن میکند بر تو !
و پاسخ این پرسش جمع کثیری از عطرها را از حیطه توجه تو حذف میکند !
- سپس مطالعه ، مطالعه ، مطالعه !
حتی مطالعه میتواند به تو سمت و سو دهد ، نایافته هایی را از خودت بر تو هویدا کند !
اما حداقل اش این است که تمامی عطرهای حیطه ی سلیقه و خواست تو را بر تو نمایان میکند .
اگر مقالات را نمیخوانی حتما ریویوها را مطالعه کن .
- سپس یک لیست از عطرهایی که حس میکنی با سلیقه ات هماهنگ است تهیه کن
میانبر :
عطربازی همسلیقه با خود را ( چه دیدگاه چه سلیقه بویایی ) پیدا کن ! او راه را بر تو کوتاه میکند و خیلی از کارهایی را که تو باید انجام دهی و زمانبر است را انجام داده است !
- تست ، تست ، تست !
- سپس بهترین ها را بیاب در هر شاخه از سلیقه ات
- اگر مطمئنی بخر ورنه مدتی را با دکانت با او زندگی کن تا نتیجه قطعی شود یعنی بله یا خیر !
- پس از خرید بر خود بگو :
من بهترین ِ خود را یافتم ! پس هزارانی که درین شاخه ساخته شده اند همگی حذف اند از سبد خرید من ! مگر اینکه عطر بهتری تولید شود !
این جمله چنان دارای اهمیت است که حدود ندارد ! از دید روانشناسی ! آزمایش کن !
- به خود قول بده از هر شاخه ( که دوست داری ) تنها یک عطر داشته باشی ! لیک همه ی دیگر را تست کن . اگر چیز بهتری یافتی بگو : عطرم تمام شد این را میخرم !
- کلکسیون داری ته ندارد ! میدانی چرا ؟
چون سرعت تولید عطرها از سرعت خرید تو بالاتر است !
حتی اگر مولتی میلیاردر باشی باز هم مشکلات بسیاری سر راه تو نشسته اند !!
عشق کلکسیون داری ؟؟
پس بدان بسیااااری هستند که از تو به مراااتب جلوتر اند !
پس مسابقه نده با آنها در ذهن !
مهم : در ذهن به آنها بباز و خارج شو !!
این باخت نیست ! برد است !
باخت برای آنهاست ! شک نکن ! بسیار خاطرات خوانده ام از کسانی که مرده اند لیک چنان ناراحت اند که نتوانسته اند بروند و هنوز درگیر کلکسیون و سرنوشت آن اند پس از مرگ ! این یعنی همان عذاب قبر که میگویند !
کلکسیون داری : کلا مردود ! تمام !
اگر بهترین های هر شاخه را داشته باشی و نیز برای هر موقعیت بهترین عطر را داشته باشی پس تعداد عطرهایت نباید از سی تجاوز کند !
خیلی زیاد است ؟ نمیتوانی تهیه کنی یکجا ؟
اصلا نباید یکجا تهیه کنی چون در آن صورت عطرباز نیستی کلکسیون دار هستی !
این سی که میگویم ظرف ده بیست سال جمع میشوند خود بخود ! بدون اینکه فشاری بر تو آید : بهترین های جهان را داری !
بهترین ها یعنی بهترین برندهای لاکچری ؟
فقط عطربازان کم تجربه یا کم مطالعه چنین تفکری دارند !
اینطور عطربازان خیلی زود شناخته میشوند ! آنها را از لیست تعقیب و مطالعه خارج و حذف کن ! مردود اند !
تو عطربازی ی خود کن ! برخی برند باز اند ، برخی لاکچری باز اند ، برخی ثروت باز اند ، برخی قدرت باز اند ، و اغلب : زندگی باز اند !!
عطرباز نیستند ! شما بگو عطر یعنی چه و به چه کار می آید و چه میگوید ؟ حتی به یک سوال هم نمیتوانند پاسخ گویند ، تو کار خود کن !
باید بروم بیرون . وقت نیست ! انشاله که هرآنچه لازم به گفتن بوده را گفته باشم :)
موفق باشی در عطربازی صحیح و نه آنچه گویند و پویند !
سلام استاد عزیز
مشاهده دیدگاه شما باعث افتخاره، خط به خط پند و آموزش....
امیداورم باقی دوستان این محفل هم این دانش و تجربه زیسته شما رو مطالعه کنند، که در راه عطربازی چراغ راه و راهنماست
از شما سپاسگزارم 🌹🌹🌹
درود
نخست سپاس فراوان از شما بابت این گفتمان ارزشمند و دوم سپاس از همه دوستانی که دیدگاهشان را بیان کردند و درد و درمان را یکجا نگاشتند🙏
برخی از آن اشتباهات رو منهم داشته ام، مثلا بار اولِ تست عاشق عطری میشدم اما گذر زمانی کوتاه سلیقه ام را عوض میکرد و ناگهان از آن بدم می آمد: برای تست دوست داشتن هر عطری، باید زمان و فصل مناسب و شرایط روحی و حتی جسمی مناسب داشت و البته صبر و صبر..
اما بدترین کارم در عطربازی خرید تعداد بسیار زیادی عطرهای میان قیمت اروپایی بود، صرفا بعلت قیمت پایینتر یا درصد تخفیف بالا و... ۹۰درصدشان را هم نصفه و نیمه بخشیدم رفت🤦♂️
در انتها اما اینرا هم بگویم، از سه خرج در زندگیم هیچگاه یا بهتر بگویم خیلی کم پشیمان شده ام: اول عطر، دوم هم عطر و سوم سفر..
درود
نخست سپاس فراوان از شما بابت این گفتمان ارزشمند و دوم سپاس از همه دوستانی که دیدگاهشان را بیان کردند و درد و درمان را یکجا نگاشتند🙏
برخی از آن اشتباهات رو منهم داشته ام، مثلا بار اولِ تست عاشق عطری میشدم اما گذر زمانی کوتاه سلیقه ام را عوض میکرد و ناگهان از آن بدم می آمد: برای تست دوست داشتن هر عطری، باید زمان و فصل مناسب و شرایط روحی و حتی جسمی مناسب داشت و البته صبر و صبر..
اما بدترین کارم در عطربازی خرید تعداد بسیار زیادی عطرهای میان قیمت اروپایی بود، صرفا بعلت قیمت پایینتر یا درصد تخفیف بالا و... ۹۰درصدشان را هم نصفه و نیمه بخشیدم رفت🤦♂️
در انتها اما اینرا هم بگویم، از سه خرج در زندگیم هیچگاه یا بهتر بگویم خیلی کم پشیمان شده ام: اول عطر، دوم هم عطر و سوم سفر..
سپاس از شما بابت اشتراک گذاری تجربه ات🌹
منم تجربه خرید عطرهای میان رده و پائین تر از اون رو داشتم. که بعدا از خودت میپرسی اینا رو برا چی خریدم آخه؟ الان چند تا باتل اکبند دارم که استفاده نکردم و باید بدم برن
به نظر من در نهایت اشتباه بودن یا نبودن عملی به شخصیت خود آدما بستگی داره. برای مثال یکی رو میشناسم با اینکه بیشتر از ۵۰۰ تا عطر داره خیلی راحت میتونه واسه خودش از بینشون یکی رو انتخاب کنه و آدمایی رو میشناسم که با داشتن فقط ۴-۵ تا عطر نمیتونن تصمیم بگیرن. یا اگه یکی میتونه عطرایی که با سلیقه ش جور نیست رو بپوشه و ازشون لذت ببره خرید بدون امتحان کردنشون واسش اشتباه نیست...
پس همونطور که گفتن: «اول: شناخت خود!»
فکر کنم تا آخر عمر من تو همین قدم اول درگیرم!
سپاس از شما دوست عزیز
بله در کل موافقم، اما با این بخش که طرف عطر رو با اینکه با سلیقه اش جور نیست رو بپوشه و لذت ببره رو زیاد موافق نیستم... چون این بحث پیش میاد که چقدر لذت میبره؟ و اگه اون هزنیه رو برا عطری میکرد که بیشتر با سلیقه اش جور بود، بیشتر لذت نمیبرد؟
شناخت از خود خیلی کمک میکنه..... اما به سختی به دست میاد 🙏💐