سلام
من تازه وارد دنیا عطر شدم و چیز عجیبی که برام وجود داشته اینکه رایحه های یه عطر تو بازه های زمانی مختلف برام تغییر میکنه. مثلاً عطری رو بعد یک ماه دوباره تست میکنم ممکن هست رایحه طور دیگه ای حس کنم.
و بدتر از همه اینکه شده از دکانتی که خریدم خوشم اومده اما وقتی باتل کامل رو گرفتم پشیمون شدم و دیگه اون رایحه رو دوست نداشتم.
بخوام مثال بزنم
Musc noir for her
Red tobacco
Private label
و حتی بوده عطر هایی که بار اول خیلی برام زننده بوده و دوست نداشتم اما دفعه دوم یا سوم که امتحان کردم خوشم اومده
مثل
Tony Iommi Monkey Special
Honour for Men
Y le perfum
این طبیعی هست؟ کاری برای جلوگیری از این اتفاق هست؟
سلام بله درسته این موضوع ، البته عطرها روی پوست یا پارچه و در دمای مختلف بو و رایحه متفاوتی دارن اما غیر از این مورد
با دفعات استفاده حس بویایی ما نسبت به عطر تغییر میکنه برای همین وقتی عطری رو توی یک فروشگاه تست میکنیم بنظرمون عالی میاد و میخریم بعداز چند بار استفاده انگار یک بوی متفاوتی به مشام مون میرسه که دیگه اون عطر و ممکنه دوست نداسته باشیم این موضوع برا من زیاد اتفاق افتاده به همین دلیل قبل از خرید عطر به یکی دو بار تست فروشگاهی اکتفا نمیکنم و دکانت یا دستریز تهیه میکنم حداقل باید پنج میل از یک عطر و به طور متناوب و در چند روز پشت سر هم استفاده کنم تا اون رایحه نهایی عطر که بعد از چند روز به مشامم میرسه رو برای خرید عطر بررسی کنم
مقدمه: به عنوان فردی که کمترین تخصصی در این حوزه ندارم، صرفاً «نظرات شخصی» خودم رو عرض میکنم که میتونه از پایه و اساس هم اشتباه باشه:
اصل مبحث: مسئله شما به چند دلیل کاملاً طبیعی بوده و جای نگرانی نیست:
1) بحث تفاوت رایحه دکانت با باتل اصلی که اساتید در این سایت بارها بهش اشاره فرمودن. اینکه دکانتگیری از باتل اصلی بصورت استاندارد انجام شده یا نه.
ضمن اینکه بحث اصل و فیک بودن دکانتها و باتلها هم به جای خود. وقتی در این کشور، یخچال فریزر یا لباسشویی ایرانی رو طوری بجای سامسونگ و الجی بهمون قالب میکنن که تولیدکنندۀ ایرانی هم نمیتونه تشخیص بده که این کالا، تولید کارخونه خودش بوده!!! [چیزی که به وضوح با چشم خودم و به همراه یکی از تولیدکنندگان یخچال کشورمون در برندشاپ سامسونگ شاهدش بودم] دیگه تولید عطر تقلبی، طوری که هرکسی متوجهش نشه، در مقایسه با یخچال که چندین پارامتر مختلف برای تشخیص اصلیبودن داره، نه تنها سخت، بلکه بسیار ساده و راحته.
2) زدن عطر بر روی لباس یا پوست؟ که در اینجا 2 حالت هست:
الف: لباس: چه جنسی؟ اگه روی پیراهن نخی بزنیم تا بلوز پشمی یا لباس با مواد پلاستیکی یا روی کاپشن و یا کت (حتی جنس پارچه کت چی باشه، از فرمول 55-45 پشم تهیه شده باشه یا 20-80 و ...) هربار ممکنه تفاوت در رایحه داشته باشیم.
ب: روی پوست: فارغ از از نوع پوست(خشک، چرب، مختلط) شیمی پوست نقش تعیینکنندهای در این موضوع داره. مثلا روز قبل یا چند ساعت قبل از عطرزدن، چه غذایی مصرف شده؟ ممکنه شما میرزاقاسمی(یا هر غذایی پُر از سیر) یا کباب با کلّی ریحون و پیاز نوشجان فرموده باشین و بعد از زدن عطر روی پوست با رایحه غیرمنتظرهای روبرو بشین. چرا که بخشی از گوگرد موجود در سیر و پیاز و بعضی سبزیجات(مثل تره و کلم) از راه پوست خارج میشه و شیمی پوست رو کلا دگرگون میکنه و در خروجی رایحه عطر تاثیرگذار خواهد بود. حتی مصرف بالای فستفودها هم به دلیل اثرگذاریشون روی فعل و انفعالات کبد، میتونه روی شیمی پوست تاثیرگذار باشه.
3) اینکه موارد مختلف امتحان عطر رو در چه مکانها و فصلهایی انجام داده باشین. مثلا ردتوباکو رو در تهران امتحان کردین و راضی بودین، اما در سفر به شمال یا جنوب کشور، به دلیل رطوبت بالای هوا نتیجه مدنظرتون رو به دست نیاورده باشین.
درنهایت دهها پارامتر در این موضوع دخیل هستن که نشوندهنده «طبیعی بودن» این مورد بوده و نه فقط شما بلکه همه علاقمندان عطر و دنیای عطربازی باهاش درگیرن.
امیدوارم اساتید عطرافشانی بهتر بتونن راهنمایی کنن.
موفق باشید
درود برشما...
اگر عطری با طبع گرم رو توی مرداد ماه تست یا استفاده کنید..رایحه دلنشینی ازش نخواهید گرفت و یا تفکیک نت ها دشوار میشه و بیشتر اوقات پرفورمنس عطرهم دچار تغییر میشه...به طور خلاصه آن عطر رو دوست ندارید...اما توی هوای سرد عاشقش میشید...
یه زمانی عطری رو روی پوست یا بلاتر تست میکنید و رایحه کمی تفاوت پیدا میکنه با زمانی که همون عطر روی الیاف استفاده بشه(چیزی که بنده توی بعضی از عطر فوژه و کلاسیک به چشمم خورده)...
اما این شاید بیشتر یک ذهنیت باشه و شما نت های بخصوصی بعد مدتی از اون عطر حس کنید...
موفق باشید...
سلام
دکانت تهیه کنید حداقل ۵ میل
یک بار روی پوست بزنید . یه روز روی لباس تنتون
یک بار هم حتما چند پاف روی یک لباس که توی اتاق یا کمد هست اسپری کنید و هر مثلا نیم ساعت از کنارش رد بشین و بو کنید و تغییر بو رو احساس کنید .
و اینکه حتما عطر رو در فصل مناسب خودش تست کنید.
و با چند بار تست کردن میتونید تصمیم بگیرید که عطر رو دوست دارید یا نه، حتما چند بار تست کنید و به یک بار اکنفا نکنید.