دوستان عزیز و معطر ام سلام دو تجربه ی خوب و مهم در عطربازی را که طی سالها آزمون و خطا بدست آورده ام جهت استفاده و حصول نتیجه ی بهتر از معطریت خدمتتان عرض میکنم هرچند ممکن است شنیده باشید اما حصول اطمینان نکرده باشید . انشاله که مقبول باشد دسته ای از دوستان عطری از دسته ی پرفیوم ها دارند اما از پخش کم و نیز لک شدن لباس هایشان گله مندند شیشه ای ۳۰ میل جهت دستریز و همراه داشتن تهیه کنید ۲۵ میل آن را پرفیوم ، دستریز و پنج میل انتها را فیکساتور بریزید این کار هر دو مشکل را درمان میکند و اما راجع به فیکساتور : مدتها پیش یک لیتر فیکساتور ساخت آلمان دریافت کردم و کیفیت اش با چیزی که در ایران میبینم بسیار متفاوت است ! مقوله ی فیکساتور در ایران مشکلی شده است و با اصل ماجرا فاصله دارد بعد از داستان کرونا فیکساتور به وفور فراهم شده است ! زیرا متوجه شده اند که با رقیق کردن الکل همراه با آب مقطر به جهت ضدعفونی کردن دست ها ، از محصول حاصل میشود بجای فیکساتور نیز استفاده کرد ! حال اینکه در فیکساتور علاوه بر الکل و آب ، عناصر و مواد دیگری نیز موجودند که حضورشان اهمیت دارد خصوصا در زدودن بوی الکل و عدم تولید رسوب پس از ادغام با عطر و نیز تغییر ندادن بوی عطر . اما از آنجا که عمده ی مواد متشکل فیکساتور ، الکل و آب است ، به الکل ۷۰ درصد رقیق شده با آب کفایت کرده اند . تجربه ی مهمی که طی سالها و بطور اتفاقی بدست آورده ام این است : الکل در طی زمان بی بو میشود ! اگر : شیشه ای خالی و تمیز تهیه کنید ( پلاستیک نباشد ) یا رنگی باشد یا اگر شفاف است دور از نور نگه دارید الکل بی رنگ ۷۰ درصد را درون آن بریزید ( نیاز به آب ندارد چون قبلا رقیق شده است ) چند قطره ی کوچک از هر عطر ملایمی ( افتر شیو کلون یا ادوکلون های ملایم بهتر است ) را اضافه کنید و در کمد دور از نور و حرارت نگه داری کنید هر ماه یکبار دربش را باز کنید ، کمی تکان دهید بعد از یکسال متوجه میشوید هر باره که میبوئید ، بوی الکل کم و کمتر شده است . تا جائیکه مهو میشود اگر فیکساتور اصل مهیا شود که فبه المراد در غیر اینصورت الکل شما بسیار بهتر است از فیکساتورهای تقلبی ی بازار چندین شیشه تهیه و استفاده کرده ام این محصول ، آزمایش شده است رسوب هم نمیدهد زیرا موادی که برای بی بو یا کم بو کردن الکل مضاف میکنند ، در نهایت و پس از ادغام با عطر ، رسوب زا میشود . یا بوی عطر را به مرور زمان تغییر میدهد من حتی با الکل صنعتی ی قرمز رنگ ، الکل بی بو ساخته ام که هر دو را هم اکنون موجود دارم . چند قطره مکسی در یک شیشه الکل صنعتی اضافه کردم و چند قطره آب مقطر و بعد از دو سال الکلی دارم که ته بوی مکسی میدهد ! واما تجربه ی دوم دوستانی که از ماندگاری ی عطر دوستداشتنی ی خود گله مندند شیشه ای ۳۰ میل ( یا بزرگتر ) تهیه کنید بگردید و اسانس پرفیوم خالص ( روغنی ) با کیفیت عالی را تهیه کنید . در اینکار خساست به خرج ندهید و ضمنا از محل مطمئن تهیه کنید تا از سلامت اش حصول اطمینان کنید . ۲۵ میل عطر خود و ۵ میل اسانس همان عطر را ادغام کنید با اینکار اسانس معطر ِ عطر شما مضاف و قدرت ماندگاری به مراتب بالاتر میرود درصد ادغام ، در اختیار و به سلیقه ی شما قابل تغییر است اما برای مورد اول عرایض ام که ادغام فیکساتور جهت افزایش پخش بود باید در نظر داشته باشید که نهایت درصد ادغام فیکساتور ، ۲۰ درصد است بیشتر اش تغییری ایجاد نمیکند و حتی مضر است برای محصول نهایی دوستان عزیزم این دو تجربه را آزمایش کنید مطمئن ام از نتیجه اش رضایت خواهید داشت و به مرور چنان با تجربه میشوید که دیگر اهمیت به ماندگاری یا پخش عطرها نمیدهید ! چون خود آنها را کسب میکنید و فقط رایحه ی خوب است که به آن فکر خواهید کرد امید که مفید بوده باشد معطر و مهر پخش و ماندگار باشید انشاله
سلام اقای سخی بزرگوار تقریبا اکثر مطالبتون رو خوندم و خیلی عالی بودن ، ممنون از شما و راهنماییتون
فقط اینکه طرز تهیه فیکساتور هم خیلی خوب بود ، جسارتا شما فرموده بودین که اسانس درجه یک تهیه بشه و فیکساتور خارجی میشه بفرمایین از کجا و چطور ؟ ایا برند خاصی داره ؟ ادرسی داره ؟
ممنون میشم
سلام اقای سخی بزرگوار تقریبا اکثر مطالبتون رو خوندم و خیلی عالی بودن ، ممنون از شما و راهنماییتون
فقط اینکه طرز تهیه فیکساتور هم خیلی خوب بود ، جسارتا شما فرموده بودین که اسانس درجه یک تهیه بشه و فیکساتور خارجی میشه بفرمایین از کجا و چطور ؟ ایا برند خاصی داره ؟ ادرسی داره ؟
ممنون میشم
سلام جناب مقصودی
سپاسگزارم
فیکساتور اصل اروپایی در ایران بسیار کمیاب است به جهت خرید . شرکتهای تولید کننده ی عطر خودشان مستقیما از شرکتهای مادر در اروپا خرید میکنند به جهت پروسه ی رقیق سازی اسانس و ساخت و فروش عطرهایی که به شرکتی معروف اند .
اینی که در ایران است همان ترکیب الکل و آب است با درصدهای مختلف . اگر درب ظرف الکل ادغام شده با آب را باز بگذارید رایحه ی الکل اش از بین میرود .
در حالیکه فیکساتور اصل از چندین ماده تشکیل شده که آب یونیزه و الکل مخصوص دو تای آنهاست . بوی مخصوصی دارد و در ترکیب با آب رنگ اش تغییر میکند و از شفافیت خارج میشود در حالیکه آن یکی اینگونه نیست .
ضمنا باید به میزان بسیار دقیق به اسانس اضافه شود . این چیزی که در فروشگاه ها به میزان زیاد ( که برای فیکساتور اصل بسیار اشنباه است ) به اسانس اضافه میشود همان مخلوط آب و الکل سفید است و هرگز وظیفه ی فیکساتور اصل را انجام نمیدهد و فقط اسانس را رقیق میکند ( به روش غیر استاندارد )
برای رقیق کردن اسانس ها از عطرهای شرکتی بهره بگیرید که درون خود فیکساتور اصیل دارند هرچند این کار باید بسیار دقیق ، علمی و تجربی انجام شود زیرا علظت های تنظیم شده ی محصول نهایی از تنظیم خارج میشوند .
این کار فوت کوزه گری بسیار دارد . کسی که بلد نباشد درست میکند و نمره ی خوب به محصول نهایی اش میدهد در حالیکه کسی که تجربه اش را دارد ، میسازد و هر مخاطبی نمره ی ممتاز به محصول اش خواهند داد !
ترتیب ادغام ، غلظت ادغام ، زمان ادغام ، مواد بکارگیری شده ( غلظت ، کیفیت و..) ، استراحت محصول و میزان آن ، کیفیت مواد و بسیار متغیر دیگر در کیفیت و توفیق محصول نهایی نقش بازی میکنند .
اما ، اما چقدر شیرین است برای ما نتیجه ی زیبای آن و تعجب و تمجید مخاطبان پس از تست :)
انشاله موفق باشید
خواهش میکنم دوست عزیزم
خوشحالم که مفید بوده . انشاله هماره موفق و رضایتمند و خوشحال باشید در عطربازی و آنچه علاقه دارید ، خدای مهربان در اختیارتان قرار دهد .
من در خدمتم 😊
سلام و عرض ادب خدمت استاد سخی، این قلق زیبا رو با الکل نود و شش درصد بدون بو (تهیه شده از ملاس نیشکر، سه بار تقطیر و تصویه) که در بازار موجوده امتحان کردم، البته رقیق کردنش در حد هفتاد درصد یکم بنظرم دردسر داشت، فرمولش رو یادم رفته بود با جست و جو در اینتر نت دست و پا شکسته رقیقش کردم ، واقعا عالی و کاربردی بود ،تشکر و قدردانی بابت سخاوتتون در به اشتراک گذاشتن تجارب عالی
چند روز پیش پستی در اینستاگرام دیدم که توی اون شخص مدعی بود که ترکیب عطرهای روغنی با درصد بالای 40 خطرناک و مضر هست و کسی حق اینکار رو نداره(بر اساس قوانین IFRA)
با این حال هرچقدر که سایت و دستورالعملهای ایفرا رو زیر و رو کردم چیزی پیدا نکردم
البته توی دستورالعملها هم صحبتی از نسبت حجمی بالاتر از 40 درصد نبود, با اینحال منعی هم پیدا نکردم.
نظر شما چیه استاد عزیز؟
مدعیون مختلف ادعاهای گوناگونی را بر حسب نفع خویش مطرح میکنند . اولا شنونده باید عاقل باشد .
و دوم : ساااالهاست و خصوص این روزها بر اساس موقعیت فعلی بیش از پیش ، که خرید اسانس خالص و استفاده ی خام و خالص از آنها ، روش معطریت ایرانیان است !
اسانس انواع و اقسام دارد در کیفیت . و حتما باید پخته شود و سپس استفاده گردد . نه تنها بدلیل مضرات خام آن بلکه تنها پس از پخته شدن است که وظیفه و مسئولیت زیبا سازی ی خویش را اجرا میکند .
از طرفی منهای مبحث سلامت ، استفاده از اسانس در عطرها بیش از ۴۰ درصد مذکور ، تفاوتی در عطر از هر بابت ایجاد نمیکند .
موفق باشید انشاله
سلام علی جان
درست میگی
البته فیکساتور داریم تا فیکساتور
ودر همه ی عطرها فیکساتور نقشی اساسی دارد
بهتراست که به عطر دست نزنیم اما برخی پخش بیشتر یا ماندگاری ی بهتر میخواهند
و بارها و بارها این تجربه شده است و تا دوستان انجام ندهند از عطر نمی آموزند
جالب است بدانی این نسخه ی گوالتیری ست !
از او پرسیده شد چرا همه ی عطرها آنجور که ما میخواهیم نیست ؟ چرا برخی پخش و ماندگاری ی بهتر دارند ؟
گفت توجیه اقتصادی ندارد . همه اش به فروش مربوط است
برخی نام خود را کسب کرده اند و ابایی از فروش ندارند و مطمئن اند فروش میرود
و گفت شما فکر کرده اید که عطر چیست ؟؟
چیز پیچیده ای نیست ! هرکس میتواند یاد بگیرد و با داشتن وسایل لازم عطر بسازد !
پخش ندارید ؟ فیکساتور اضافه کنید
ماندگاری ندارید اسانس معطر همان عطر را اضافه کنید
و عطری بسازید که دوست دارید !
به همین سادگی :)
من خود بارها و بارها انجام داده ام و لذت اش را برده ام
و میخواهم دیگر دوستان ام هم همین لذت را ببرند
البته برخی دوست دارند عطر همانی باشد که هست
آنها هم از عطر خود لذت میبرند . مثل شما دوست نازنین
هر کس به سلیقه ی خود .
و دانستن هر علمی ضرر ندارد بلکه نفع
شاد و موفق باشی جوان
سلام ودرود بر شما اقا کامبیز منظور از اسانس که به عطر باید اضافه کنیم چی هست اسانس اولیه یا میانی یا اخر و هر رده بندی اسانس چند تا رایحه دارن مث رز زنبق اسطخودوس سه تارایحه را شما اضافه میکنید +فیکساتور
سرکارخانم ماری مهربان
باعث افتخار است . در خدمتم
سلام عرض ادب جناب سخی گرامی... در کامنت های گذشته متوجه شدم ک عطر هم میسازید...اگر امکانش هست با توجه ب تجربه بالای شما چ برای معرفی ادکلن راهنمایی شما یا ساخت عطر محبت شما رو داشته باشم ممنون
سلام علی جان
درست میگی
البته فیکساتور داریم تا فیکساتور
ودر همه ی عطرها فیکساتور نقشی اساسی دارد
بهتراست که به عطر دست نزنیم اما برخی پخش بیشتر یا ماندگاری ی بهتر میخواهند
و بارها و بارها این تجربه شده است و تا دوستان انجام ندهند از عطر نمی آموزند
جالب است بدانی این نسخه ی گوالتیری ست !
از او پرسیده شد چرا همه ی عطرها آنجور که ما میخواهیم نیست ؟ چرا برخی پخش و ماندگاری ی بهتر دارند ؟
گفت توجیه اقتصادی ندارد . همه اش به فروش مربوط است
برخی نام خود را کسب کرده اند و ابایی از فروش ندارند و مطمئن اند فروش میرود
و گفت شما فکر کرده اید که عطر چیست ؟؟
چیز پیچیده ای نیست ! هرکس میتواند یاد بگیرد و با داشتن وسایل لازم عطر بسازد !
پخش ندارید ؟ فیکساتور اضافه کنید
ماندگاری ندارید اسانس معطر همان عطر را اضافه کنید
و عطری بسازید که دوست دارید !
به همین سادگی :)
من خود بارها و بارها انجام داده ام و لذت اش را برده ام
و میخواهم دیگر دوستان ام هم همین لذت را ببرند
البته برخی دوست دارند عطر همانی باشد که هست
آنها هم از عطر خود لذت میبرند . مثل شما دوست نازنین
هر کس به سلیقه ی خود .
و دانستن هر علمی ضرر ندارد بلکه نفع
شاد و موفق باشی جوان
سلام به همه دوستان و همراهان .
بنده در تمام دوران عطربازی ۳۵ ساله ام هیچ گاه با عطرهای شرکتی و اسانس های گرمی موجود ،رابطه خوبی نداشته و اعتقادم این بود که چنانچه دوستدار و عاشق واقعی عطر و عطربازی هستیم باید بهترین عطر و همینطور بهترین برند را تهیه کنیم،
اما اکنون که درآمدها کفاف هزینه عطرهای دایزاینری و نیش را نمیدهد و شرکتهای تولید کننده بسیاری با تغییرات جزئی نسبت به عطری شناخته شده ،میتوانند با هزینه کمتر آن عطر را در دسترس قرار دهند ،هیچ اجباری نیست که ما باید حتما پس انداز ماهها دسترنج را کنار گذاشته و یک عطر چند میلیونی تهیه کنیم. فردی که بتواند عطر برند اصل تهیه کند ، قطعا کار درستی انجام داده و لذتش را میبرد، اما هستند کسانیکه نمیتوانند براحتی از پس اینگونه هزینه ها برآیند، هرچند بنده خود نیز گاهی وسوسه شده و پس انداز خود را صرف خرید عطری چند میلیونی از برندهای معتبر مینمایم.
عطر و عطربازی عشقی است که پایانی ندارد و هرچه بیشتر ورود کنی ،مانند باتلاقی تو را بیشتر درون میکشد.
همانطور که قبلا نیز در مورد استفاده از عطرهای گرمی با کیفیت از شرکتهای لوزی و جیودان عرض کرده بودم ، چنانچه بتوانید اینگونه عطرهارا که واقعا از اینگونه شرکتها ارائه گردیده و در ظروف آلمینیومی،( نه پلاستیکی و بطریهای همانند آب معدنی)
در دسترس هستند تهیه کرده و با اتانول عطرسازی رقیق سازی کنید ،میتوانید بسیاری از عطرها را با اصول صحیح ترکیبی با چندبار آزمایش و خطا ،به رایحه هایی مختص به خود و شگفت انگیز تبدیل کنید.
مثلا عطرهایی با روایح گلی با عطر های رایحه چوبی ترکیبی بسیار خوب میسازد، یا روایح چوبی با روایح چرمی و عودی،
البته مقدار هر عطر جهت ترکیب به خودتان بستگی دارد که میخواهید عطر تندتر و گرم باشد یا ملایم .
بنده پس از سالها آزمون و خطا به ترکیباتی رسیدم که میتوان گفت گاهی به یک عطر پیچیده ،و بسیار پربازخورد تبدیل شده
بهرحال مفتخرم چنانچه بتوانم برای دوستانی که جهت تهیه عطرهای چند میلیونی با مشکل مواجه هستند ،خدمتی کوچک انجام داده و راهنمایی نمایم.
با آرزوی روزی که همه اقشار جهت تهیه عطر از برندهای گوناگون با مشکل مواجه نباشند.
پاینده و برقرار باشید.