«کویر دی انج» از سویههای نرم و لطیف رایحه چرم استفاده میکند تا بافت خاص خودش را با لطافت تمام روی پوست شما بگستراند.
در توضیحات ژان کلود النا درباره «کویر دی انج» آمده است: «دیرزمانی بود که ميخواستم اهمیتی که برای ادبیات قائل هستم و همچنین چگونگی همراهی ادبیات با جهان عطرها را به مخاطبانم نشان دهم. مهمتر اینکه میخواستم اکتشافات خودم از کارهای ژان ژیونو (نویسنده فرانسوی) را مطرح کنم. بنابراین دو کلمه از سطری در کتاب Jean le Bleu را انتخاب کردم: «کویر دی انج»، یعنی چرم فرشته. پس با استفاده از رایحهها که همان کلمات من هستند، خواستم شعری بنویسم که همخوانی عاشقانه و دوطرفه میان پوست انسان و چرمها را دوباره زنده کنم. از لطافت و سبکی، و از ظرافت و تضادهای ناب استفاده کردم که همگی در رایحههای چرم، مشک، زالزالک و گل آفتابپرست نهفتهاند».
عطرهای «کالکشن هرمسنس» عطرهایی خلقشده از ساختارهای بویایی غلیظ و موقر و شاعرانه هستند. عناصر طبیعت در این عطرها طوری بازسازی شدهاند که اثربخشی اصیلی داشته باشند. پس میتوان گفت که ترکیبات خام و اولیه در عطرهای هرمسنس به سطحی والا و برجسته رسیدهاند. این کالکشن، نمادی از آزادی خلاقانه است که مانند سبک نوشتاری عمیقا منحصربهفرد خودنمایی میکند و ریشهایترین خطوط امضای کمپانی بزرگ «هرمس» را درون خودش فشرده میسازد. هر کدام از عطرهای کالکشن «هرمسنس» با یا بدون کیفهای چرمی عرضه شدهاند.
برند | هرمس |
عطار | ژان کلود النا |
طبع | گرم |
سال عرضه | 2014 |
گروه بویایی | رایحه های چرمی |
کشور مبدأ | فرانسه |
مناسب برای | آقایان و بانوان |
اسانس اولیه | مشک ، بنفشه ، چرم ، نرگس ، گل آفتاب پرست، زالزالک |
چرم، رایحه ای که اطلاعات غلط در موردش اونقدر زیاد هست که اصلاحش سالها زمان میبره. رایحه ی چرم (چرمی که در زندگی شهری باهاش در ارتباطیم) به سبک و شیوه ی دباغی اون ربط داره. دباغ ها چرم رو به منظور حذف بوی بد حیوانیش، معطر کردن اون، از بین بردن باکتری ها و افزایش خصوصیات عایقشون ، دباغی میکنن.اسپانیایی ها چرم رو با مواد مختلف لعاب میدن و برای معطر کردنش به طور سنتی از روایح هربال، کافوری و مشکی معطر میکنن. چرمی که برشکا، لووه، زارا و الگانزو در پوشاکشون استفاده میکنن برگرفته از این رایحه ست و بعضی از شما ممکنه بوی چرم رو فقط با این بشناسید. اما چرم روسی رو با مقدمه ای بررسی کنیم.چرم های لش و نرم امروزه عمدتا از این تیپ چرم هستن.
■ قیر درخت توس از حرارت و تقطیر خشک درخت توس به دست میاد. این ماده و مایع سیاه رنگ رو روس ها، قزاق ها و دباغ های اروپای شرقی روی بافت چرم پوتین ها میمالیدن تا هم مقاومتش رو بیشتر کنن و هم در برابر گرما ، رطوبت و سرما عایق کنن. قیر درخت توس در عطرسازی استفاده نمیشه دیگه. اولین کسی که این رو باب کرد که هنوز هم قیر درخت توس در عطرسازی استفاده میشه، حتی مترجم خوبی هم نبوده. رایحه ی پوتین های قزاق ها که با قیر توس دباغی شده بود به مرور معروف شد به رایحه ی "چرم روسی". و این رایحه رو خیلی ها سعی در بازسازیش کردن. یکی از راههای ایجاد این رایحه البته تقطیر رزین درخت توس و یا استخراج اویل موثره ی این قیر بود. اما راههای بسیاری برای تقلید رایحه ی اون وجود داره که از مهم ترین هاش مشتقات کینولین هست. هنوز هم بسیاری از منتقدین عطر دنیا اعتقاد دارن از اویل درخت توس حتی در "شنل کویغ دو غوسی" هم استفاده نشده ولی با اینحال هستن افرادی هم که میگن از نوع خاصی از درخت بتولا آلبا استفاده شده درش. بهرحال آن چه که مسلم هست عطرسازی مدرن به دلایل فراوانی سراغ استفاده از اویل برچ تار (قیر درخت توس) نمیره.چرا که اگر شما تنها یکبار با این اویل کار کرده باشید خواهید دونست که قرار دادنش در یک ساختمان عطری به شدت سخت و نا منعطف و پرچالش هستش. این قابل توجه شما که اگر بمانند دوستان سعی کردید رویونویس بشید به هر بوی چرمی نگید قیر درخت توس. کینولین بوی خاکی اما خشک و قوی با دو جنبه ی وتیوری-تنباکویی و امبری-تاریک داره که امروزه عموما به جای اویل درخت توس استفاده میشه. همانگونه که وقتی عطار نت "پودری" رو معرفی میکنه و منظورش استفاده از پنکک و کرم پودر در ساختمان عطر نیست،همانطور هم سالهای بسیاری هست که از قیر درخت توس در عطرسازی استفاده نمیشه یا اگر هم قرار بر استفاده باشه از رزین ها، اویل ها و تقطیر تحت فشار سی او2 هست و نه حاصل تقطیر خشک و جمع آوری قیر..
از دیگر نت هایی که باهاش #چرم میسازن میتونیم بطور ضمنی از این موارد اسم ببریم :
■ اویل درخت#سرو_کوهی. با رایحه ای تاریک، دوده ای ، خشک، داغ و نسبتا سوخته و تا حدودی جنگلی بعنوان یکی از نت هایی که عطرهایی با القای تصویر چرم روسی میسازن شناخته میشه. از نمونه های تازه ساخته شده از این چرم رو میتونین در آیریش لدر از ممو ببینید که اونجا البته اندکی به فضای آروماتیکش پایبند بوده.
■ #کاستوریوم : زمانی استفاده میشه که عطار قصد پایبندی به طبیعت چرم رو داره. کاستوریوم برای ایجاد ساختمان چرم عمیقا نیازمند به نت های خشک و چوبی هست و الا که رایحه ی روغنی و اوریکی اون ممکنه باعث بشه از چرم فراترش ببره. پو دو بت از بدند لیکوئید لیمجینغ از مشتی ادویه هم استفاده کرده تا همزمان هم به چرم و هم به تکسچر انیمالیک چرم وفادار بمونه. یاتاقان از کارون از جمله نمونه هایی هستش که به چرمی از جنس کاستوریوم نمیرسه اما به خوبی نشون میده که چه قابلیت عجیبی میشه از چهره ی چرمی کاستوریومی خلق کرد. کوئیغ از مونا دی اوریو از جمله تلاش های مدرنی از چرم کاستوریوم هست که تصویری آن سوی یاتاقان خلق میکنه و نشون میده روی دیگر کاستوریوم در ساختمان یک عطر میتونه چقدر بکر و حیوان نما و البته ستخگیر و خشن باشه. نایز تن هم از تصاویر دیگر کاستوریوم برای خلق عطری چرمی هست. اما همینجا یک مطلب رو بگم. رایحه ی چرم ابتدا به منظور دستیابی به خود رایحه ی واقعی چرم ایجاد شد. اما بعدها چرم به منظور خلق شیپغه فلورال ایجاد شد و یا بهتره بگم چرم در بسترهای فلورالی ایجاد شد. نایز از جمله جرقه های این فکر بود که چرم رو به میان شمعدانی میبرد و تصویری دلخواه از چرم کاستوریوم رو خلق میکرد.
■ رزین #لادن تلاش دیگری برای دستیابی به چرم بود که خودش رو با tabac Blond از کارون به ایده و در tendre est la nuit به پدیده و در Cuir Mauresque از سرج لوتنز به مسیر جدیدی بدل کرد. در اوهیرا هم که تصویری طلسم کننده گرفت .
■ #ایمورتل: خب همه اسمشو داد زدید : 1740 ایستواغ . ایمورتل رایحه ای شیرین از جنس فلاوری-مانده و نیمه کپکی که از طرفی طراوتی مثل رز تازه و چای خشک داره. ایمورتل در تماس با نت های اسپایسی ، میخک، استیراکس ، مر و کندر میتونه نماهای متفاوتی از چرم رو ایجاد کنه. هنر جنگ جووی هم یکی دیگه از انواع تجربه های چرم با ایمورتل هستش.
■ #بنفشه و #زنبق. گفته بودم که اسانس استخراج شده از ریزیوم های زنبق چگونه بویی خلق میکنه. اسانس استخراج شده از ریشه های زنبق اما متفاوت از ریزیوم های زنبق هست و حالتی کره ای-عرق گونه، شه. وانی ودر عین حال بهاری داره. مثل : ؟؟ شما بگید