کمپانی جورجیو آرمانی با تمکز بر معنویت و عرفان هندی، دو مورد از جدیدترین عطرهای کالکشن les Terres Précieuses (سرزمینهای ارزشمند) را به هند اختصاص داده است. «بلو تورکویز» و «بلو لازولیا» دو عطر یونی هستند که نگرش طراحانشان درباره روح سرزمینهای هندی را به تصویر میکشند. این عطرها همانقدر از تصویر اسطورهای هند الهام میگیرند که از تصویر واقعی آن. «بلو تورکویز» و «بلو لازولیا»، هر دو، از پیوند معنوی و عمیق هند با رنگ آبی الهام گرفتهاند. این رنگ هم نشانگر قدرت و استحکام است و هم پیوند کیهانی میان رنگ آبی آبها و افقهای پهناور آسمانها را نشان میدهد.
گذشته از اینها، «بلو تورکویز» و «بلو لازولیا» نشانگر دو سنگ گرانبها و متعلق به سرزمینهای بومی هندوستان نیز هستند: سنگ فیروزه که بازتابدهنده پیوند میان دریا و آسمان است، و سنگ لاجورد که از روح بیکران کیهان پرده برمیدارد. سنگ لاجورد نماد جهانی حکمت و حقیقت نیز هست و از طریق نشان دادن آبی آسمانها، با مفاهیمی همچون پادشاهی و افتخار، خدایان و قدرت، و روح و دروننگری پیوند میگیرد.
عطر «بلو لازولیا» که به سنگ لاجورد تعلق دارد، شما را به سفری پُرماجرا در جهان نتها میبرد؛ سفری که با عبور از کرانههای ایتالیا، قلب تپنده محصولات جورجیو آرمانی، به سرزمینهای معنوی هند میرسد. نتهای کلیدی این عطر را روایح دودی و ادویههای هندی میسازند تا تداعیکننده آمیختگی معنویت هند با یکایک جنبههای زندگی باشند.
بطری «بلو لازولیا» همچون تکهای واقعی از سنگ لاجورد، عمیقا منحصربهفرد و خیرهکننده است؛ نمادی دیگر از آمیختگی تجربه و تخصص در خلق مُدهای امروزی با عطرسازی ردهبالا؛ بطریای زیبا و دستساز که یک درپوش دستساز از جنس صمغهای ریختهگریشده دارد.
برند | جیورجیو آرمانی |
عطار | پاسکال گورین (گارین) |
طبع | گرم |
سال عرضه | 2018 |
گروه بویایی | شرقی گلی |
کشور مبدأ | ایتالیا |
مناسب برای | آقایان و بانوان |
اسانس اولیه | ترنج ، هل ، چای میت |
اسانس میانی | یاس، آلو ، گل اوسمانتوس |
اسانس پایه | وانیل ، چوب صندل سفید ، عسل ، تنباکو |
هیاهویی بی صدا در طنینی نوین............ که گویی تضادی از سنگ و شیشه را حصار است........
مقبره ای گران در غنای مرگ................... که گویی زیستگاهی از تفاهم نور و تاریکی را نهفته است......
هجرانی مهیب در مرگ مجنون.............. که گویی عاشقی از عشق و نفرت را پناه است...........
.........................
فاخری از روایح گلی در بستر ترکیبات شرقی که شامه نواز هر گیرنده ی بویایی در هر ضریب سنی و جغرافیای سیما ژنتیک است. عطری با شروعی میوه ای و دارویی مانند شربتهای سرماخوردگی که کمی تلخ و ترش هست که خیلی سریع حدود زیر یک دقیقه این رایحه محو میشه و به ترکیب تنباکوی شیرین تبدیل میشه که کمی آلوچه در کناره ها همراهی میکنه. شروع رایحه شاید برای آقایان کمی زننده هست و بنظرم 60 درصد مناسب بانوان و 40 درصد مناسب آقایان می باشد. رایحه ای بسیار خوشبو در بستر تنباکوی ترش و شیرین دارد و واقعا بازخورد خوبی از خودش آشکار میکنه به طوریکه موقع تنپوش شاید خودتان این عطر را در اون لحظه ی اسپری دوست نداشته باشین اما به محض برخورد با اولین مخاطب، قطعا مورد بازخورد خوبی قرار می گیرید که اگر این مخاطب دوست شما باشد، حتما اسم عطرتان را خواهد پرسید. رایحه ی این عطر در ابتدا یکم تاریک هست اما این تاریکی در هاله ای از نور قرار گرفته یعنی انگار وارد یه فضای تاریک شدین که یه حلقه از نور دورتادور شما را احاطه کرده که هیچ ترسی از مسیر تاریک ندارید چون انگار حجمی از تاریکی را دارین مشاهده میکنین که این تاریکی همان شهد نیمه ترش و نیمه شیرین تنباکویی هست که شما تنپوش کردین و نور در اینجا روایح گلی از یاس و همان بازخوردهای مثبتی هست که از مخاطبان دریافت می کنید که در واقع تائید بر تنپوش صحیح و بجای شما از این عطر هست، چراکه شاید موقع تنپوش کمی حالت نگرانی بوجود بیاد که ای کاش این عطر رو تنپوش نمیکردم.....
روایح این عطر بخاطر حالت تاریک و روشن در نتهای ابتدایی و پایانی می تواند در درمان اختلال تَوَهُم کاربرد داشته باشد چراکه بیماران مبتلا به اختلال تَوَهُم بویایی را متوجه می شوند که در واقعیت وجود ندارد. توهم زمانی اتفاق میافتد که فرد چیزی را که واقعاً وجود ندارد، ببیند، بشنود، احساس کند، بو کند یا بچشد. علم روانشناسی این پدیده را به عنوان یکی از علائم اصلی اختلالات روان پریشی طبقه بندی می کند. توهمات معمولاً با اسکیزوفرنی مرتبط هستند. حدود 60 تا 70 درصد از افراد مبتلا به این بیماری این علائم را تجربه می کنند و توهمات شنوایی شایع ترین نوع توهم هستند. توهمات همچنین ممکن است در شرایطی مانند اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات شخصیت، یا بیماریهای پزشکی مانند بیماری چشم و بیماریهای عصبی رخ دهند. توهم می تواند هر یک از حواس پنج گانه را درگیر کند. این بدان معناست که ادراکات را می توان از طریق گوش، چشم، پوست، بینی یا زبان احساس کرد.
توهمات شنوایی: این توهمات زمانی رخ می دهند که فرد صداهایی را درک می کند که در واقع وجود ندارند. در برخی از مطالعات، توهمات شنوایی بین 5 تا 28 درصد از جمعیت مشاهده شده است. توهمات شنوایی که در اسکیزوفرنی بسیار شایع است، در 20 تا 50 درصد افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز دیده می شود. بر اساس برخی برآوردها، 10 درصد از جمعیت مبتلا به افسردگی شدید و 40 درصد افراد مبتلا به PTSD نیز اختلالات ادراکی شنوایی را تجربه می کنند. توهمات شنوایی ممکن است در صداهای مختلفی ظاهر شوند. اما هنگامی که صداهای غیر ظاهری از صداها تشکیل شده باشند، به آنها توهمات شنوایی کلامی گفته می شود. حدود 9 درصد از کودکان توهمات شنوایی را تجربه میکنند که اعداد آن در نوجوانی بین 5 تا 16 درصد تغییر میکند. زمانی که توهمات کلامی هستند، صداها ممکن است به اندازهای تحقیرکننده، فرماندهنده یا آزاردهنده باشند که بر عملکرد روزانه زندگی تأثیر بگذارد.
توهمات بصری: افرادی که توهمات بصری را تجربه می کنند، اغلب تصویری را می بینند که وجود ندارد و معتقدند واقعی است. این اختلال بیشتر در افراد مُسن مشاهده می شود. توهمات بصری معمولاً در بیماریهای دژنراتیو مغز و چشم دیده میشود. بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون بسته به مدت زمانی که این بیماری طول کشیده است، ممکن است توهمات بصری را تجربه کنند. داروی دوپامینی که برای مدیریت بیماری استفاده می شود نیز خطر توهم را افزایش می دهد. زوال عقل و بیماری های مسیر چشمی/بصری نیز با توهمات بصری در بیماران مرتبط است
توهمات لمسی: توهمات لمسی به عنوان توهمات لمسی یا فانتاسماهای لمسی نیز شناخته میشوند. زمانی که یک فرد این تجربه را پشت سر میگذارد، معمولاً در غیاب هرگونه تحریک واقعی لمس در زیر پوست را احساس میکند. توهمات لمسی می تواند مانند سوزن سوزن شدن، احساس مایع یا باد روی پوست، دست روی شانه و غیره باشد. لازم به ذکر است که توهمات جسمی گونه ای از این وضعیت هستند. در اینجا، احساسات بدون هیچ گونه محرکی در داخل بدن احساس می شود. توهمات لمسی به طور کلی در شرایط عصبی و روانی نادر است. با این حال، یک مطالعه نشان داد که این نوع احساسات دومین نوع شایع توهم در جمعیت عمومی را تشکیل می دهند.
توهمات بویایی و چشایی: توهمات بویایی در تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مشاهده می شود. حدود 4% و 25% از افراد مبتلا به این اختلال این توهمات را تجربه می کنند. با این حال، تحقیقات محدودی در مورد این پدیده وجود دارد.گزارش شده است که توهمات بویایی در حدود 5 درصد از جمعیت مُسنتر رخ میدهد که عموماً با اختلال در حس بویایی مرتبط هستند. این توهمات در غیر این صورت به عنوان فانتوسمی شناخته می شوند. آنها در جایی رخ می دهند که بوها بدون وجود منبع، درک می شوند. علاوه بر بیماری های روان پریشی، فانتوسمی در زمینه تشنج صرع، افسردگی، میگرن و بیماری های گوش، بینی و حلق گزارش شده است. شایع ترین توهمات شنیداری گزارش شده بوی سوختگی/دود است. بیماران همچنین بوهای بد، ناخوشایند، فاسد یا پوسیده را گزارش می دهند. بوهای فانتوم می تواند کیفیت زندگی بیماران را کاهش دهد. این وضعیت به عنوان مزاحم و ناراحت کننده توصیف شده است. توهمات بویایی معمولاً با توهمات چشایی رخ می دهد. با این حال، امکان تجربه این شرایط به طور مستقل وجود دارد. علل توهمات شنوایی: بررسیهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) نشان دادهاند که چگونه فعال شدن خود به خودی شبکه شنوایی میتواند به توهمات کمک کند. به همین ترتیب، یک مدل عصبی شناختی به نام مدل VOICE پیشنهاد کرده است که یک سیستم لیمبیک نامتعادل که با یک سیستم مهاری پیشانی مغز کمفعال مطابقت ندارد، در بازی وجود دارد. سیستم لیمبیک بخشی از مغز است که مسئول پردازش احساسات، حافظه، ترس، لذت، گرسنگی و غیره است. هنگامی که این سیستم بیش فعال می شود و ناحیه پیشانی مغز که در کنترل شناختی نقش دارد، قادر به تعدیل صحیح آن نیست، ممکن است توهم ایجاد شود. علل توهمات بویایی و چشایی: بوهای فانتوم ممکن است ناشی از ضربه یا شرایط بینی مانند سینوزیت باشد. برخی از بیماری های عصبی دژنراتیو مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر با توهمات بویایی ارتباط دارند. عفونت های ویروسی همچنین می توانند باعث آسیب به نورون های گیرنده بویایی (ORNs) شوند. مکانیسم مستقیم پشت این امر نامشخص است. هنگام تجربه طعم های فانتوم، ممکن است ضربه یا عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مسئول باشد.
برای درمان اختلال توهم روش های مختلفی وجود دارد و که یکی از این روشها، آروماتیک تراپی میباشد. این عطر به دلیل اینکه ابتدای بونوازی رایحه ی دارویی مانند را ایجاد میکند می تواند برای بیماران توهم بویایی، مورد استناد قرار گیرد که همین بیماران با بونوازی این عطر در ابتدا، آن را یک رایحه ی بسیار بد و نفرت انگیز تلقی خواهند کرد اما با گذشت دقیقه ای یا حتی ساعتی نظرشان تغییر خواهد کرد و آن را یک رایحه ی خوشبو تشخیص خواهند داد. در واقع نکته عطف این روش درمانی در این است که می توان با روایح برخی عطرها از حس نفرت اولیه به منظور برانگیختگی حس عشق ثانویه استناد کرد و مدلی از نوع تلقین را در این بیماران ایجاد کرد تا بیماران نسبت به روایحی که وجود خارجی ندارند، دچار اختلال توهم بویایی نشوند و یا حداقل کمتر دچار اختلال توهم بویایی شوند. بعبارتی با شروع این مدل عطرها میتوان به نوعی حُقه به بیماران زد که بهشون بگی دیدی این عطر بوی بدی نداره و الان خودت عاشقش شدی؟؟؟...... که همین مدل به مرور در سایر روایح واقعی که این بیماران استشمام میکنند و بوی خوب را به بوی بد غیرواقعی تفسیر میکنند، تاثیر بسزایی خواهد داشت....
عطری با روایحی واقعا فریبا در لحظه ی تنپوش و بونوازی اما بسیار ماهرانه در ایجاد عشق تننباکوی عسلی که شیفتگی ثانویه را تداعی خواهد کرد. با ماندگاری سه بار حرکت زمین به دور خود روی لباس و 8 ساعت روی پوست در حالت بدون تحرک خاص و پراکنش متوسط تا خوب. شیشه ای بسیار خوشرنگ و خیره کننده که دیدگان را در غبار طیف رنگ غرق می کند.
سپاس از همراهی و شکیبایی بزرگواران..............