آینده چه بویی خواهد داشت؟

آینده چه بویی خواهد داشت؟

توسط : مدیر سایت آخرین به روز رسانی : 1 سال پیش
اشتراک گذاری :

چندین سال می‌گذرد از این‌که زندگی روزانه ما، با ظهور رایانه‌های شخصی و همگانی شدن اینترنت، اساسا وارد تغییرات گسترده‌ای شد. بیشتر این تغییرات در دهه 1970 میلادی شروع شدند، اما همگانی شدن و محبوب شدن بلاگ‌ها و صفحات روزنگاری شخصی و آنلاین درواقع جزئی از تغییرات جدیدتر هستند.

بیشتر بخوانید : هوش مصنوعی و یادگیری تشخیص دقیق‌تر بوها! هوش مصنوعی و یادگیری تشخیص دقیق‌تر بوها!

شروع دهه 2000 میلادی، همان لحظه‌ای بود که قلمروی بلاگ‌نویسی به قلمروی حاصلخیزتر و متفاوت‌تری تبدیل شد. تولید محتوای شخصی آنلاین و به‌اشتراک‌گذاری نقطه‌نظرها و تجربیات شخصی درباره موضوعات مختلف، محبوبیت فراگیر و عظیمی پیدا کرد و حتی توانست جای مقالات ژورنالیستی درباره بسیاری از موضوعات را بگیرد (در واقع، تقریباً درباره همه موضوعات). دقیقاً در همین لحظه بود که شخصیت‌های گوناگون ظهور کرند؛ شخصیت‌هایی که درنهایت به مرجع‌هایی درباره موضوعات مختلف تبدیل شدند.

جهان عطر و ادکلن‌ نیز تحت تاثیر این ماجرای هیجان‌انگیز قرار گرفت. بسیاری از کلکسیونرهای عطر، افراد کنجکاو و حتی پژوهشگران شروع کردند به ایجاد یک فضای مستقل برای به‌اشتراک‌گذاری نظرات، سلیقه‌ها و نقطه‌نظرات خودشان درباره عطرها و ادکلن‌ها. عاشقان و دوستداران عطرها و ادکلن‌ها هم وارد این ماجرا شدند و همین اتفاق باعث شد که صنعت عطرسازی و حتی خود عطرسازان هم به آنها توجه کنند.

بیشتر بخوانید : چند کلمه درباره فلنکرها چند کلمه درباره فلنکرها

با این‌حال، تا زمان ظهور پلتفرم‌های ویدئویی، تمامی این محتواها به‌نحوی ناشناس و دورافتاده بودند، مخصوصاً با توجه به این‌که بلاگ‌ها عمدتاً نام‌ها فانتزی داشتند یا این‌که اصلاً نویسندگان آنها از نام‌های مستعار استفاده می‌کردند. البته در موارد استثنایی هم بعضی از سازندگان این بلاگ‌ها تصمیم می‌گرفتند که چند عکس (معمولا بسیار بی‌کیفیت) از خودشان را به نمایش بگذارند.

در سال 2005 بود که همه‌چیز شروع به تغییر کرد، مخصوصاً با ظهور یوتیوب. در همان لحظه خاص بود که بلاگرهای شجاع تصمیم گرفتند که فقط درباره نظرات و تجربیات خودشان ننویسند، بلکه همه‌چیز را در قالب ویدئو ضبط کنند و ویدئوهای مختلف را با تمام جهان به اشتراک بگذارند. برخلاف بلاگ‌های نوشتاری،‌ پلتفرم‌های ویدئویی باعث شدند که بخشی از سبک زندگی بلاگرهای مبتکر و خلاق در معرض دید بینندگان قرار بگیرد و همین اتفاق بود که دقیقاً مشهور شدن و شناخته شدن آنها در میان مردم را به دنبال داشت.

و این بلاگرها، مانند هر فرد خلاق و مبتکری، به اینفلوئنسرهای دیجیتال در زمینه عطر و سبک زندگی تبدیل شدند، درحالی که بعضی از آنها مانند Jeremy Fragrance (و خیلی‌های دیگر) از این فرصت برای ساختن و معرفی کردن عطرهای خودشان استفاده کردند. شاید خیلی‌ها بگویند که تمام این جبنش دیجیتالی، آفرینش عطرها را به فعالیتی سطحی و بی‌اهمیت تبدیل کرده است، زیرا این اینفلوئنسرهای دیجیتالی (اکثریت آنها) اصلاً دانش فنی لازم را برای خلق و ساختن عطرها در اختیار ندارند... با این‌حال، دنبال‌کنندگان و افراد کنجکاو نسبت به این شخصیت‌ها خواهند گفت که فرایند دموکراتیک‌سازی جهان عطرسازی و مشارکت در ابداع و خلق عطرها یعنی همین که می‌بینید!

علاوه بر اینها، اگر فکر می‌کنید که هیچ چیز در جهان عطرسازی تغییر نکرده است، به این نکته توجه کنید که طی 3 تا 4 سال گذشته، ما شاهد عطرهایی بوده‌ایم که 100 درصد با استفاده از ترکیبات مصنوعی ساخته شده‌‌اند و توسط برندهای مشهور مانند پاکو رابان عرضه می‌شوند (اتفاقی که من نسبت به درست بودن آن شک دارم). البته باید اعتراف کنم که بعضی از این عطرها واقعا من را به شیوه بسیار مثبت و قابل قبولی شگفت‌زده کرده‌اند.

حقیقت این است که تکنولوژی به‌طرز عظیم و گسترده‌ای، زندگی‌های روزمره ما را تغییر داده است، درحالی که این تغییرات در بعضی از موارد واقعا مفید هستند و در بعضی موارد هم واقعا زیان‌بار. در سال‌های اخیر چیزهایی دیده‌ایم که 10 سال پیش حتی نمی‌توانستیم تصورش کنیم، نه فقط در مورد اینفلوئنسرهایی که عطرهای مختلفی را براساس سلیقه‌های شخصی یا صرفا براساس خوشایند مخاطبان خودشان می‌سازند (یا درواقع تقریبا برای خوشایند همگان)، بلکه همچنین در مورد هوش مصنوعی که عطرهای مختلف را براساس تحقیقات و پایگاه‌های داده‌های مجازی به‌وجود می‌آورد. وظیفه ما نیست که با بدگمانی به این ماجرا نگاه کنیم و تصمیم بگیریم که این اتفاق برای عطرسازی زیان‌بار یا بد است، اما درعین‌حال می‌توانیم بیاموزیم که در آینده نزدیک چه کارهایی را با عطرها انجام ندهیم. یا به‌سادگی می‌توانیم از پیش‌داوری‌ها دوری کنیم و خودمان را با بوی عطرهایی که به‌تازگی ساخته شده‌اند و اکنون در هوای سراسر جهان شناور هستند، غافلگیر کنیم.

هروقت که چیزی شبیه به این مسائل مطرح می‌شود، این سوال به ذهن می‌رسد: آینده نزدیک عطرسازی واقعا چه شکلی خواهد بود؟ آیا ما اینفلوئنسرهای دیجیتال را با پشتیبانی از آنها به‌عنوان عطرسازان جدید انتخاب خواهیم کرد؟ یا این‌که هوش مصنوعی دستور خواهد داد که روندهای جدید در عطرسازی چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟ و درنهایت این سوال مهم که آینده چه بویی خواهد داشت؟!

بیشتر بخوانید : نمایشگاه نقاشی‌‌های عطردار در موزه مائریتشویس هلند نمایشگاه نقاشی‌‌های عطردار در موزه مائریتشویس هلند

 


نویسنده: ایتالو پریرا

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: fragrantica

لینک مطلب:

https://www.fragrantica.com/news/What-Will-The-Future-Smell-Like-17935.html

نظرات کاربران
آیتمی جهت نمایش وجود ندارد
گانیمد اکستریت یکی از بهترین خریدهای زندگیم بوده
آقا خلاصه اش اینه که تو همه عطر ها به جز آخری رز رو اضافه کرده!
ما ایرانی ها هم که از رز در عطر متنفریم🤣👎
متاسفانه کرید در عطر های زنانه حرفی برای گفتن نداره.
سلام وقت بخیر
مطلب خیلی جالبی بود اتفاقا چند روز پیش از هوش مصنوعی دقیقا همین سوال رو پرسیدم که چه شرکت هایی ادکلن ارگانیک تولید میکند و یادمه اسکایلر رو به عنوان گزینه اولش مطرح کرده بود اگر امکان خرید و دسترسی به این برند هارو داشتم قطعا انتخاب اول و آخرم همینا بودن
سلام متن جالب بود ولی حساسیت بیش از حد داشت من چند هفته پیش از چند ادکلنم دکانت گرفتم و به داییم هدیه دادم چند روز پیش که دیدمش دیدم یکی از دکانت هارو استفاده کرده و واقعا بویی که حس کردم دقیقا عین همونی بود که خودم اسپری میکنم حس میکنم/ نت های اول شاید ضعیف بشه با دکانت گیری ولی از بین نمیره کاملا
موقعیتش رو اینجا نداریم از سایت خود برندها travel set مثلا بخریم به خاطر همین از همین دکانت ها لذت ببرید
سلام به عطرافشان و مدیریت محترم
کاش خودتون هم دکانت رو توی ویترین فروشتون بیارید و از همینجا بگیریم ما
Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟